Суд виніс вирок прописавшему більше 9 тис. мігрантів екатеринбуржцу


Опубликованно 12.10.2018 00:20

Суд виніс вирок прописавшему більше 9 тис. мігрантів екатеринбуржцу

У Єкатеринбурзі суд виніс вирок чоловікові, який прописав у квартирі площею 16 кв. м понад 9,2 тис. мігрантів. Жителя уральської столиці визнали винним у фіктивною постановці на облік іноземних громадян і оштрафували на 400 тис. руб., повідомляє «Российская газета».

Фіктивною реєстрацією нелегалів екатерінбуржец займався з жовтня 2015-го по квітень 2018 року. Вартість постановки на облік у його «однушке» становила від 1,5 тис. грн. до 5 тис. руб. Влітку 2016 року чоловік за тиждень зареєстрував у своїй квартирі 60 осіб і цим привернув увагу поліції, йдеться в замітці.

Поліцейські з'ясували, що в квартирі жителя Єкатеринбурга прописано більше 1 тис. мігрантів і порушили кримінальну справу. Проте чоловіка це не зупинило і кількість зареєстрованих зросла за рік у дев'ять разів, пише газета.

У суді з'ясувалося, що чоловік як індивідуальний підприємець оформляв мігрантів працюють на нього консультантами. Тих, хто залучив більше дванадцяти чоловік, власник «гумовою» квартири підвищував і переводив в менеджери. В результаті зі своїх постояльців житель Єкатеринбурга отримав як мінімум 14 млн руб., випливає з публікації.

Закон про «гумових» квартирах прийнятий у грудні 2013 року: за фіктивну реєстрацію громадянина Росії або іноземця стали передбачати штраф, примусові роботи на термін до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк. У серпні 2013 року було винесено перший вирок за «гумове» квартиру за новим законом. Москвич, який прописав у себе вдома 400 мігрантів, отримав два роки умовно.

Закон дозволяє росіянам в будь-який момент зняти з реєстраційного обліку у власних квартирах іноземних громадян прийнятий у серпні 2018 року. Документ спрямований на захист громадян від шахрайства з реєстрацією.



Категория: Недвижимость