Москва затвердила дизайн станції «Шереметьєвський» Великої кільцевої лінії


Опубликованно 13.10.2018 01:10

Москва затвердила дизайн станції «Шереметьєвський» Великої кільцевої лінії

Москомархитектура затвердила дизайн-проект станції «Шереметьєвський» в районі Мар'їна Роща Північно-Східного адміністративного округу столиці. Ця станція стане частиною будується Великої кільцевої лінії (БКЛ) метро. Про це повідомляє офіційний сайт столичної мерії.

Автором дизайн-проекту «Шереметьєвський» виступила російської компанії Ai architects. Її проект переміг у 2017 році в голосуванні на сайті «Активний громадянин». Основним елементом дизайну станції є опуклі з усіх боків колони зі світлого граніту. Вони повинні нагадувати відвідувачам фарфор, який був обов'язковим атрибутом внутрішнього оздоблення дворянських садиб Росії.

«Головною особливістю вестибюля стануть глянцеві кулі білого кольору заввишки 2,5 м, схожі на натерті до блиску фарфорові чайники на графському обідньому столі», — розповів виконуючий обов'язки головного архітектора міста Москви Сергій Кузнєцов в публікації mos.ru.

Фотогалерея: Дизайн станції «Шереметьєвський»

Конкурсний проект дизайну станції «Шереметьєвський»

«При розробці проекту архітектори не могли не врахувати ще одну особливість дворянського інтер'єру — а саме кахлі, якими традиційно облицьовували фасади будинків, а також камін і печі», — додав Сергій Кузнєцов. За його словами, стилізовані під кахлі алюмінієві панелі будуть розміщені на стелі вестибюлю станції. Порцеляновий тема повториться і в дизайні платформи станції: колони будуть облицьовані колотої мозаїкою з граніту.

У нової станції буде один вестибюль, який буде виходити на перетин Сущевского Валу і 2-ї вулиці Мар'їній Гаї. Під землею станція з'єднана з діючою станицею «Мар'їна Роща» Люблінсько-Дмитрівській лінії метро. Відкриття станції «Шереметьєвський» у складі ділянки «Лефортово» — «Свалявської» заплановано на 2022 рік.

БКЛ буде складатися з 31 станції. Вона з'єднає всі радіальні гілки на відстані до 10 кілометрів від вже існуючого кільця. Протяжність БКЛ складе 69 км. Завершити будівництво БКЛ планується в 2021-2022 роках.



Категория: Недвижимость