Острів в центрі Калінінграда забудують за проектом британців


Опубликованно 13.10.2018 07:16

Острів в центрі Калінінграда забудують за проектом британців

Оголошений переможець міжнародного конкурсу на розробку майстер-плану острова Жовтневий в Калінінграді. Їм стало архітектурне бюро LDA з Великобританії, говориться в прес-релізі «БУДИНОК.РФ» (одного з організаторів конкурсу).

Острів Жовтневий пролягає від центральної частини Калінінграда до адміністративних меж міста на сході, його загальна площа — 385 га. Майстер-план острова розроблявся з урахуванням перспективних планів розвитку території: спеціального адміністративного району (САР) і культурно-спортивного хаба. Комплексне освоєння острова займе близько 25 років.

Британські архітектори планують працювати в консорціумі з іншого англійською командою — студією WSP і російським бюро MAP Architects. LDA стане відповідати за містобудування, архітектуру (тут їм будуть допомагати російські архітектори), а також за ландшафтний дизайн, сталий розвиток і розумні технології. Бюро WSP візьме на себе організацію транспортної інфраструктури на острові. Очікується, що розробка майстер-плану завершиться в січні 2019 року.

Фото: LDA

Конкурс проводився за ініціативою губернатора Калінінградської області і організований «БУДИНОК.РФ» і КБ «Стрілка». На конкурс були запрошені 82 компанії, у першому етапі взяли участь 28 компаній з 12 країн, а в заключну частину пройшли п'ять команд — з Росії, Швеції, Франції, Італії та Великобританії.

Фото: LDA



Категория: Недвижимость