У Підмосков'ї майже в півтора рази скоротилося число новобудов у продажу


Опубликованно 14.10.2018 01:02

У Підмосков'ї майже в півтора рази скоротилося число новобудов у продажу

Кількість виставлених на продаж квартир в новобудовах Московської області за рік зменшилося на 44%, склавши 94,3 тис. об'єкта. Про це в прес-релізі повідомляють аналітики ріелторської компанії «Інком-Нерухомість».

Майже 90% новобудов розташована в ближньому Підмосков'ї — до 25 км від МКАД, так як тут квартири користуються найбільшим попитом. Найбільше нових квартир виставлено на продаж в Балашисі (13%), Красногорському і Люберецком районах — у кожного з них по 12%, а також в Ленінському та Митищинському — в цих локаціях по 10%, з'ясували аналітики.

Зараз пропозиція новобудов повністю відсутня на територіях десяти підмосковних районів: Волоколамського, Зарайського, Каширського, Лотошинского, Лохвицький, Озерської, Орєхово-Зуєвського, Срібно-Прудского, Ступино і Шаховського. Ще в 11 районах Підмосков'я обсяг пропозиції нових квартир не має особливої статистичної значущості (їх в експозиції від 18 до 212 лотів) — це Воскресенський, Дмитровський, Єгор'євський, Клинський, Коломенський, Можайський, Рузський, Серпуховський, Талдомський, Чеховський, Шатурський райони, йдеться в прес-релізі.

Чим далі від столиці, тим менше первинного пропозиції і тим більше спостерігається тенденція до скорочення розмірів житлових комплексів — часто це просто один будинок. У великих девелоперів віддалені території не викликають особливої зацікавленості. І поки не будуть повністю освоєні локації в радіусі 25 км від МКАД, забудовники не почнуть зводити житло на околицях, вважають аналітики.

Кожну третю новобудову в Московській області купує москвич, повідомили раніше аналітики ріелторської компанії «НДВ-Нерухомість». По вартості «квадрата» в столиці можна придбати 2 кв. м в Московській області.



Категория: Недвижимость