У Москві різко зріс попит на оренду дорогого житла


Опубликованно 17.10.2018 01:26

У Москві різко зріс попит на оренду дорогого житла

У Москві зростає попит на оренду дорогого житла: кількість заявок від потенційних орендарів з початку цього року збільшилася на третину, а в порівнянні з таким же періодом минулого року — більш ніж на 50%, з'ясували в компанії Savills.

Майже третина (31%) з числа всіх запитів припала на російських громадян, інші заявки надійшли від іноземних орендарів, свідчать аналітики. Найактивніше столичним житлом цікавляться громадяни Франції (10%), Італії (7%) і Великобританії (5%).

Найбільшим попитом у потенційних орендарів користуються квартири, розташовані в районі Ленінградського проспекту, особливо поряд з Англо-американською школою, — з такою нерухомістю була укладена кожна восьма угода. У трійку найпопулярніших районів потрапили Арбат і вулиці, прилеглі до станції метро «Кропоткінська», а також Замоскворіччя. Орендним житлом тут цікавляться близько 7% клієнтів Savills.

Найбільшим попитом, за даними на вересень 2018 р. користувалися двокімнатні квартири середньою площею 90-110 кв. м. — на них пройшлося 45% всіх звернень. При цьому орендарі не готові платити більше 238 тис. руб. в місяць за об'єкт — такий середній бюджет попиту на орендне житло. У Savills говорять про зменшення розриву між ставками оренди від власників і очікуваннями потенційних орендарів на початку осіннього сезону 2018 року. Якщо в минулому вересні цей розрив становив 102 тис. руб., то сьогодні 88 тис. руб.

Середня вартість оренди 100 найдорожчих квартир Москви у вересні склала 1,7 млн руб. в місяць, з'ясували раніше аналітики Savills. За останній рік цей показник виріс на 7,2%-за виходу на ринок більш дорогих об'єктів.



Категория: Недвижимость