Уряд затвердив двоетапне підвищення тарифів ЖКГ


Опубликованно 06.11.2018 01:06

Уряд затвердив двоетапне підвищення тарифів ЖКГ

Тарифи на житлово-комунальні послуги в 2019 році виростуть в два етапи. Відповідну постанову підписав прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв, випливає з матеріалів на державному порталі правових актів.

Зараз тарифи підвищують раз на рік — 1 липня. З наступного року індексація буде проходити 1 січня та 1 липня. При цьому в сукупності зростання тарифів не перевищить рівень інфляції в країні, говориться в документі.

Поміняти порядок підвищення тарифів було вирішено через те, що з наступного року зросте базова ставка ПДВ з 18% до 20%. Із-за тимчасового розриву між ставками ПДВ і тарифами ЖКГ ресурсоснабжающие організації могли зазнати серйозних збитків. Після цього їм довелося б підвищувати тарифи на комунальні послуги для населення, відзначає «Російська газета».

Раніше Мінекономрозвитку і Міненерго не могли домовитися про те, на скільки підвищувати тарифи під час другого етапу. Федеральна антимонопольна служба висловилася проти двохетапного зростання, тому що в кожному з трьох регіонів Росії тарифи і так вище економічно обґрунтованого рівня.



Категория: Недвижимость