В акваторії каналу ім. Москви створять мережу плавучих готелів і селищ


Опубликованно 06.11.2018 01:06

В акваторії каналу ім. Москви створять мережу плавучих готелів і селищ

На Пестовском, Клязьминському і Хімкинському водосховищах, які входять в акваторію каналу ім. Москви, створять мережу плавучих селищ і готелів. Про це повідомляє інформаційне агентство «Москва» з посиланням на прес-службу ФГБУ «Канал імені Москви».

Розвитком мережі плавучих готелів та селищ займеться російсько-датська компанія Houseboat, йдеться в повідомленні. Основою селищ стануть зібрані в Росії плавучі будинки — хаусботи — з житловою площею в 100-160 кв. Селища будуть складатися з 15-30 плавучих конструкцій, вони займуть близько 1 га водної поверхні і від 0,5 га прибережної земельної ділянки, який необхідний для організації автопарковки та інфраструктури.

Хаусботи (HouseBoat, CanalBoat, CamperBoat) — це самохідний будинок на воді, поєднує суднову мобільність з котеджним комфортом, говориться на сайті компанії. Хаусботи з'явилися в США на початку XX століття. Потім мода на плавучі будинки перемістилася в Європу, де з'явилися цілі селища хаусботов: в Англії, Франції, Нідерландах, Німеччині. У деяких випадках причиною вибору будинки на воді стали високі податки на землю, в інших — брак або дорожнеча землі у великих містах.

Навесні 2018 року дизайнер з Саратова Максим Живов розробив проект будинку-човна, який можна збирати із складових модулів під потреби власника. Проект, який отримав назву Modul Go, був опублікований на сторінках міжнародного архітектурного видання Designboom.



Категория: Недвижимость