Подружжю дозволять ділити житло на комуналки


Опубликованно 08.11.2018 00:46

Подружжю дозволять ділити житло на комуналки

Депутати Держдуми Сергій Миронов і Галина Хованська розробили законопроект, який дозволить оформляти у неприватизованих квартирах кілька договорів соціального найму. Наймачі зможуть окремо платити за рахунками, прописувати у себе нових мешканців, а після приватизації — продавати, дарувати, міняти житло, йдеться в пояснювальній записці до законопроекту. Це може привести до появи нових комунальних квартир, пише «Російська газета».

Сьогодні не передбачено можливості укладання окремих договорів соцнайма на ізольовані кімнати при розлученні. Громадяни в силу різних обставин не можуть вирішити свої житлові проблеми, виникає необхідність укладення окремого договору соцнайма на житлове приміщення, йдеться в пояснювальній записці. Законодавці стверджують, що про цю проблему свідчать численні звернення колишніх подружжя.

Роз'їхатися колишнє подружжя зможуть, тільки якщо приватизують майно, але часто за продану частку неможливо придбати собі окреме житло. У підсумку іншим мешканцям доводиться відмовитися від планів на поліпшення житлових умов, пояснюється в публікації «РГ».

Про що слід пам'ятати, купуючи комунальну квартиру

Однокімнатні квартири можна буде поділити, зміни торкнутися квартир з окремими ізольованими кімнатами. У Росії стане з'являтися більше приміщень, кімнати в яких належать різним людям, вважають опитані виданням експерти.

Видання нагадує, що законодавство останніх років було спрямовано на скорочення кількості комунальних квартир. Основним джерелом появи комунальних квартир стають колишні дружини, які після розлучення ділять житло на частки, і спадкоємці, які отримують нерухомість частинами і згодом продають частки різним людям, йдеться у публікації.



Категория: Недвижимость