Золоті метри: скільки «квадратів» житла можна купити у Москві за $1 млн


Опубликованно 12.11.2018 08:20

Золоті метри: скільки «квадратів» житла можна купити у Москві за $1 млн

Міжнародна консалтингова компанія Knight Frank представила рейтинг столичних районів, у яких будується елітне житло (є в розпорядженні редакції). Він складений за допомогою «індексу мільйона доларів» і показує, скільки квадратних метрів житла можна придбати за цю суму.

Найдорожчим районом виявилися Патріарші ставки. Там за $1 млн можна купити всього 37 кв. м елітного житла. Однак такої площі квартир на ринку елітних новобудов в цьому районі не представлено, і мінімальна площа пропозиції починається від 102 кв. м, відзначають аналітики компанії. Таку високу вартість елітного житла на Патріарших ставках вони пояснюють тим, що пропозиція нових проектів в цьому районі обмежена — зараз там будують тільки два нових будинку класу люкс.

Друге місце в рейтингу займає Остоженка, де за $1 млн можна купити вже 46 кв. м. Однак і тут немає нових елітних квартир такої площі, найменший лот на ринку в цьому районі — 104,2 кв. м. Третє місце займає Арбат, де $1 млн стоять 76 кв. м, зазначено в матеріалах компанії.

Фейс-контроль для мільйонерів: як продають елітні квартири в Москві

Житло найбільшій площі, яку можна придбати за $1 млн, доступно до купівлі в районі Сретенки. Там за цю ціну можна купити 128 кв. м, але тут на ринку є квартири меншої площі.

В інших елітних районах — Замоскворіччя і Хамовниках — за минулий рік показники площі зросли. Якщо в жовтні 2017 року в Замоскворіччя за $1 млн можна було купити 94 кв. м, а в Хамовниках 81 кв. м, то зараз покупцям доступні 112 кв. м і 97 кв. м відповідно. При цьому пропозиції таких площ є майже в усіх об'єктах, що перебувають у продажу. У Тверському районі, навпаки, спостерігалося істотне зменшення доступною за $1 млн площі елітного житла з 92 кв. м до 80 кв. м, відзначають експерти.



Категория: Недвижимость