У Росії може з'явитися нова категорія житла


Опубликованно 17.11.2018 00:16

У Росії може з'явитися нова категорія житла

У російському законодавстві може з'явитися поняття старого житла і перелік його критеріїв. Відповідні дані містяться в робочій версії проекту Мінбуду Росії щодо розселення аварійного житлового фонду, повідомляють «Известия».

Згідно з документом, старим вважається житло, у якого обмежено працездатний технічний стан будівельної конструкції або будівлі в цілому. До нової категорії сьогодні можна віднести всі панельні хрущовки, пояснюється в замітці.

У законодавство буде також внесено нових механізм контролю за станом таких будівель. Власники квартир у таких будинках перебувають у підвішеному стані, так як на повноцінний капремонт грошей не зібрано, а на нові квартири за програмою розселення аварійного житла коштів у регіону не вистачає. Тому Мінбуд Росії зобов'яже вести реєстри не тільки аварійних, але і старих багатоповерхівок. При цьому у старих будинках будуть проводитися окремі роботи по капітальному ремонту, випливає з публікації.

Нова програма розселення аварійних житлових будинків стартує в 2019 році. Створений механізм дозволить власникам квартир у таких будинках самостійно знести і реконструювати будівлю, а потім зводити на їх місці нові багатоповерхівки.



Категория: Недвижимость