Мутко запропонував створити список держзобов'язань перед потребують житло


Опубликованно 18.11.2018 09:24

Мутко запропонував створити список держзобов'язань перед потребують житло

У Росії необхідно створити список держзобов'язань перед громадянами, які гостро потребують житло. З такою заявою виступив віце-прем'єр Росії з будівництва та регіональної політики Віталій Мутко, повідомляє «РІА Нерухомість».

Необхідно також встановити критерії віднесення росіян до категорії потребують житлової нерухомості та умови, за якими вони будуть потрапляти до реєстру, підкреслив Мутко. За його словами, найближчим часом необхідно проаналізувати законодавчу базу і подумати над розробкою документа, що встановлює відповідальність відомств і міністерств з цього питання, випливає з публікації.

Президент Росії Володимир Путін доручив до 2024 року покращувати житлові умови 5 млн сімей в рік. За даними на початок вересня 2018 року, в черзі на поліпшення житлових умов перебуває 2,5 млн сімей. Багато з цих людей чекають на свої квартири понад 30 років.

Рада при президенті Росії з розвитку громадянського суспільства і прав людини запропонував створити житловий фонд, який дасть можливість розселяти потребують житло в порожні упорядковані квартири. Однак цю нерухомість у власність пільговикам передавати не будуть.



Категория: Недвижимость