Мінбуд встановить порядок використання землі під аварійним житлом


Опубликованно 21.11.2018 00:12

Мінбуд встановить порядок використання землі під аварійним житлом

Мінбуд Росії законодавчо пропише принцип використання земель під аварійними житловими будинками. Такі ділянки після знесення будинків планується віддати під паркування або громадські простору, йдеться в прес-релізі міністерства.

У разі, якщо муніципалітет прийме рішення продати ділянку під комерційну забудову, то у федеральний бюджет потрібно буде повернути суму, витрачену на знесення аварійних будинків. Якщо сума, за яку продадуть ділянку, буде менше витраченої на демонтаж будівлі, необхідно буде виділити з місцевого бюджету відсутні кошти і компенсувати різницю, повернувши її в федеральну програму, говориться в матеріалах Мінбуду.

Новий механізм буде носити обов'язковий характер. Він спрямований на те, щоб збільшити знесення непридатного для проживання житла, випливає з прес-релізу.

В Мінбуді передбачили подвоєння обсягу аварійного житла до 2024 року

Федеральна програма «Забезпечення сталого скорочення непридатного для проживання житлового фонду» буде реалізована в рамках національного проекту «Житло і міське середовище». Всього з урахуванням фінансування, передбаченого проектом, до 2025 року планується розселити 12 млн кв. м житла.

У 2019 році В Росії стартує нова програма розселення аварійних будинків, яка буде безстроковою. Вона дозволить власникам непридатною для проживання нерухомості самостійно знести і реконструювати свої будинки.



Категория: Недвижимость