У Москві знесли Ховринскую лікарні


Опубликованно 23.11.2018 00:38

У Москві знесли Ховринскую лікарні

На півночі Москви завершився демонтаж центрального конструктивного елемента покинутої будівлі Ховринской лікарні, повідомляє сайт столичного будкомплексу.

У жовтні нинішнього року генеральним підрядником для знесення вибрали компанію ТОВ «СтройЭкоРесурс», яка запропонувала провести роботи за 381,4 млн руб. Знесення довгобуду розпочався 23 жовтня, коли столична влада дала генпідряднику дозвіл про дострокове доступ на майданчик. Таким чином, роботи зайняли менше одного місяця. Раніше передбачалося, що знесення лікарні почнеться в листопаді цього року.

Демонтаж споруди висотою 45 м здійснювався за допомогою двох екскаваторів-руйнівників з довгими стрілами (60 м і 44 м), оснащені важкими гідравлічними ножицями. На майданчику також задіяли гусеничні екскаватори з навісним демонтажних обладнанням та дробарки для будівельного сміття. В процесі зносу утворилося близько 100 тис. куб. м відходів, йдеться в повідомленні.

5 найвідоміших довгобудів Москви

Ховрінська лікарня — один з найвідоміших столичних довгобудів. Об'єкт почали будувати в 1980 році. Через п'ять років будівництво заморозили, і з тих пір роботи так і не поновлювалися. На місці лікарні зведуть близько 300 тис. «квадратів» нерухомості, в тому числі житла за програмою реновації.

Фотогалерея: як зносили Ховринскую лікарні

23 жовтня (Фото: Євген Розумний/Відомості/ТАСС)



Категория: Недвижимость