Влада Москви показали хай-тек-дизайн двох станцій метро


Опубликованно 24.11.2018 05:44

Влада Москви показали хай-тек-дизайн двох станцій метро

Станції Великої кільцевої лінії метро «Проспект Вернадського» і «Аминьевское шосе» на південно-заході столиці побудують в стилі хай-тек. Відповідні дизайн-проекти затверджені Москомархітектурой, повідомляється на сайті столичної мерії.

Станцію «Аминьевское шосе» будують на перетині Аминьевского та Очаківського шосе. Тут з'явиться 3D-стеля у формі морських хвиль, виконаних з алюмінієвих рейок. У підвісної конструкції розмістять світильники, які додадуть стелі обсяг. Стіни станції будуть виконані в блакитному і синьому кольорах. Платформу прикрасять колони з чорного граніту, йдеться в повідомленні.

Фото: mos.ru

Точно такі ж колони передбачені на станції «Проспект Вернадського», яку побудують на перетині вулиці Удальцова з проспектом Вернадського. Для стін тут вибрано помаранчевий колір, а на стелі в шаховому порядку розмістять світильники, які будуть відображатися на мармуровій підлозі світлих тонів. В центрі платформи розташується сходи із залізними поручнями, а над коліями станції — галерея для пересадки пасажирів на однойменну станцію Сокольницької лінії, уточнюється в матеріалі.

Будівництво двох нових станцій планується завершити до 2020 року, випливає з матеріалів мерії.

Велика кільцева лінія довжиною 61 км буде включати в себе 31 станцію. Зведення БКЛ обійдеться у 380 млрд руб. На будівництво великого кільця знадобиться близько п'яти років.



Категория: Недвижимость