Орєшкін назвав умову появи міхура на іпотечному ринку в Росії


Опубликованно 25.11.2018 00:42

Орєшкін назвав умову появи міхура на іпотечному ринку в Росії

Міхур на російському іпотечному ринку виникне, коли доступність житла упаде, а ціни будуть зростати швидше, ніж номінальні доходи та платіж по іпотеці. З такою заявою виступив глава Мінекономрозвитку Росії Максим Орєшкін, повідомляє «РІА Нерухомість».

Сьогодні в країні інша ситуація, уточнив міністр. За його словами, зараз номінальні зарплати зростають приблизно на 10% до рівня минулого року, іпотечний платіж знижується, а ціни на житлову нерухомість не піднімаються. Відповідні показники доводять, що до міхура на російському ринку іпотеки ще дуже далеко, резюмував Орєшкін.

Середній платіж по кредитах на житло скоротився на 3% в річному вираженні, повідомило Об'єднане кредитне бюро на початку вересня 2018 року. Сьогодні він становить 16,7 тис. руб.

Іпотечна ставка в липні виросла вперше в цьому році, повідомив Центробанк. За прогнозами БУДИНОК.РФ (колишнє АІЖК), до кінця року загальний обсяг виданих іпотечних кредитів за 2018 рік складе 1,5 млн на суму 3 трлн руб. Опитані «РБК-Нерухомістю» аналітики заявили, що нові санкції можуть похитнути економіку країни і Банку Росії не вдасться утримати ставку на колишньому рівні.



Категория: Недвижимость