Москва упорядкує територію навколо Київського вокзалу


Опубликованно 27.11.2018 00:30

Москва упорядкує територію навколо Київського вокзалу

Москва планує провести масштабний благоустрій території навколо Київського вокзалу. Тут на площі 60 га планується створити громадський простір, який об'єднає район Дорогомилово з Воробьйовській набережній, Ненудним садом і Парком Горького. Про це повідомляється на офіційному порталі столичної мерії.

Роботи почнуться в 2019 році і будуть розділені на кілька етапів. В першу чергу будуть упорядковані вулиці Київська, Брянська, Можайський Вал, 2-й Брянський провулок площа Київського Вокзалу. У 2020-2021 роках планується привести в порядок Український бульвар, Кутузовський проспект, набережні Тараса Шевченка і Бережковскую, а також Велику Дорогомиловскую і Смоленську вулиці.

Проект благоустрою вулиці Можайський Вал (Фото: mos.ru)

При цьому, чіткої концепції благоустрою території навколо Київського вокзалу немає — вона буде розроблена з урахуванням громадських обговорень, йдеться на mos.ru.

Проект благоустрою Київської вулиці та смуги відводу залізниці (Фото: mos.ru)

Зараз цей район виконує ділову і транзитну функції: все міське простір тут використовується в основному пасажирами залізниць і працівниками розташованих поряд бізнес-центрів. Існуючих зон відпочинку в скверах і на набережних у цьому районі Москви недостатньо, розповіли в прес-службі столичного департаменту капітального ремонту.

Дорогомилово примикає безпосередньо до центру Москви і відрізняється високою транспортною доступністю. Через територію району проходять ключові магістралі столиці: Кутузовський проспект, Велика Дорогомиловская вулиця, Третє транспортне кільце. Середня ціна пропозиції на вторинні квартири в районі становить близько 430 тис. руб. за 1 кв. м.



Категория: Недвижимость