«Ведомости» повідомили про підвищення Ощадбанком ставок по іпотеці


Опубликованно 28.11.2018 00:42

«Ведомости» повідомили про підвищення Ощадбанком ставок по іпотеці

Ощадбанк підвищив іпотечні ставки з 22 жовтня 2018 року, повідомляють «Ведомости». За кредитами на новобудови ставки виросли на 0,4 процентного пункту (п. п.). Таким чином, іпотеку на новобудови банк видає тепер під 9,5% річних, за партнерськими програмами субсидування забудовників — під 7,5–7,8%.

Ставки за кредитами на готове житло підвищилися на 0,6 в. п., тепер вони видаються під 9,7–10,1%. Збільшилася і ставка рефінансування — на 0,4 в. п., з 22 жовтня кредити інших банків Ощадбанк рефінансує під 9,9–11,9%. Ставки по іпотеці, яка оформляється двома документами, підвищилися на 0,2 п. п., тепер її видають під 10,3–10,7%, йдеться в замітці.

Без поліса страховки ставка на 1,0 в. п. вище. Надбавки до ставки для клієнтів, які не отримують зарплату на рахунок в Ощадбанку, — 0,3% при покупці новобудови і 0,5% — готового житла, повідомляє видання.

У вересні Банк Росії підвищив ключевою ставку на 0,25 п. п. Це було перше підвищення за майже чотири роки — в останній раз вона піднімалася в грудні 2014-го. Експерти, опитані «РБК-Нерухомістю», прогнозували, що при підвищенні ЦБ РФ ключової ставки банки будуть змушені піднімати ставки по іпотечних кредитах.

Однак на початку жовтня глава Ощадбанку Герман Греф на зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним заявив, що банк планує протягом року істотно знизити середню ставку по іпотеці. Це відбудеться за рахунок рефінансування старих, виданих за високими ставками позик в іпотечному портфелі Ощадбанку, уточнив Греф.



Категория: Недвижимость