«Газпром» розкрив вартість будівництва найвищої будівлі Європи


Опубликованно 03.12.2018 00:06

«Газпром» розкрив вартість будівництва найвищої будівлі Європи

Ціна, витрачена на зведення хмарочоса «Лахта центр» в Санкт-Петербурзі, склав 120,7 млрд руб. або $1,77 млрд. Про це повідомляє «Інтерфакс-Нерухомість» з посиланням на дані звіту компанії «Газпром-Нафта».

Зведення цієї висотки планували компанія і влада північної столиці. Однак у результаті будівництво велося на кредити оператору проекту АТ «МФК Лахта центр», який видав «Газпром», йдеться в замітці.

На початку 2018 року борг «Лахті» становив 99,5 млрд руб., а на кінець першого кварталу — 107,8 млрд руб. Офіційно витрати на будівництво жодного разу не озвучувалися, випливає з публікації.

Будівництво вежі на березі фінської затоки обійшлося дорожче Petronas — Petronas Twin Towers в Малайзії ($1 млрд) і найвищої будівлі в світі Burj Khalifa, будівництво якого обійшлося в $1,5 млрд, уточнюється в повідомленні.

«Лахта-центр» — хмарочос в Санкт-Петербурзі, в якому буде розташовуватися штаб-квартира компанії «Газпром». Будівництво велося з жовтня 2012 по липень 2018 року. Площа висотки складає 400 тис. «квадратів», а висота — 462 м. Сьогодні цей хмарочос є найвищою будівлею Європи.



Категория: Недвижимость