У Петербурзі виставили на продаж квартиру Максима Горького


Опубликованно 05.12.2018 00:26

У Петербурзі виставили на продаж квартиру Максима Горького

Квартира, яку з 1914 по 1921 рік орендував письменник Максим Горький, виставлена на продаж у Санкт-Петербурзі. Про це повідомив власник ріелторської компанії MegaAgent, що займається реалізацією об'єкта, Руслан Соешев.

Квартира розташована в колишньому прибутковому будинку Е. К. Барсовой на Кронверкському проспекті. Вона була так званої панської і займала два поверхи: нижній частині (на четвертому поверсі) письменник жив, а у верхній (на п'ятому поверсі) розміщувався його кабінет — там він працював і проводив зустрічі. З 12 кімнат Гіркий займав тільки чотири, в інших мешкали його близькі та численні друзі.

Згодом квартира була розділена на три окремі житлоплощі, в радянський час там облаштували комуналки. Зараз на продаж виставлена одна з трьох квартир — евродвушка площею 52 кв. м з кухнею-вітальнею. В ній високі стелі (3,4 м) і вид з вікон на Петропавловську фортецю і акваторію Неви, пояснили в компанії. Квартира виставлена на продаж за 11,5 млн руб.

Фотогалерея: як зараз виглядає квартира, в якій жив і працював Максим Горький

Фото: MegaAgent

У той час, коли Максим Горький жив у квартирі на Кронверкському проспекті, створювалися автобіографічна повість «В людях», цикл «По Русі», п'єса «Старий». В квартирі письменника часто бували публіцист і нарком освіти Анатолій Луначарський, поети Володимир Маяковський і Валерій Брюсов, співак Федір Шаляпін, композитор Сергій Рахманінов, художник Микола Реріх. У цій квартирі в 1920 році зупинявся американський письменник Герберт Уеллс.



Категория: Недвижимость