Москвичі назвали найгірші райони міста по комфорту проживання


Опубликованно 06.12.2018 00:36

Москвичі назвали найгірші райони міста по комфорту проживання

Любліно, Кузьминки і Дмитровський у 2018 році визнані найгіршими районами столиці по комфорту проживання. Про це йдеться в дослідженні, проведеному онлайн-сервісом Domofond.ru (матеріали є в розпорядженні редакції).

Фахівці опитали жителів столиці, запропонувавши їм оцінити свій район по ряду критеріїв (безпека, чистота, екологія, тиша, громадський транспорт, дороги та паркінги, магазини і ринки, спорт і відпочинок, дитяча інфраструктура, сусіди, робота служб ЖКГ, співвідношення доходів та вартості життя, район в цілому). Оцінки виставлялися за десятибальною шкалою, в опитуванні брали участь жителі 91 району Москви.

Абсолютним аутсайдером рейтингу став район Любліно, який отримав мінімальну загальну оцінку (5,2 бала, що на два бали менше, ніж у минулому році), а також відстав від інших відразу за трьома критеріями: чистоту дворів (5,5), роботи комунальних служб (4,3), співвідношенням вартості і якості життя (3,8). Жителів району в ході опитування також поскаржилися на забруднене повітря, погане прибирання під'їздів і роботу громадського транспорту, зазначено в дослідженні.

Ріелтори назвали райони Москви з найдешевшою орендою квартир

За Любліно в рейтингу найгірших районів слідують Кузьминки, отримали всього 5,9 бала (у минулому році — 6,9). Жителі району поставили низькі оцінки за екологію (4,6) і відносини з сусідами (6,2), а також були незадоволені відсутністю торгового центру, кінотеатру, басейну, перевантаженістю транспорту, шумом Волгоградського проспекту, брудом у під'їздах і дворах. Жителів Дмитрівського району, які також низько оцінили якість життя в ньому (5,4 бала — загальна оцінка), найбільше не влаштовують співвідношення доходів і вартості життя (4,1), дороги та парковки (4,4) і робота служб ЖКГ (4,9). У десятку районів з низькими оцінками увійшли також Західне Браїлів, Рязанський, Забликово, Друкарі, Західне і Східне Дегунино і Ярославський, випливає з матеріалів аналітиків.

Кращими районами по комфорту проживання москвичі визнали Строгіно, Хорошевський і Крилатське. Строгіно в цілому отримав 8,9 бала з десяти можливих, поліпшивши загальну оцінку порівняно з минулим роком на 0,7 бала. Жителі поставили йому найвищі оцінки за дитячу спортивну інфраструктуру, кількість магазинів, екологію, склад жителів, безпеку і чистоту. Хорошевський район (загальний бал — 8,5) отримав високі оцінки за чистоту і інфраструктуру для дітей. У Крылатского (загальний бал — 8,3) — найвища оцінка рівня безпеки (8,5), високо оцінені також спортивна і дитяча інфраструктура та екологія. У десятку найбільш комфортних районів увійшли Раменки, Головінський, Академічний, Південне Бутово, Ломоносовський, Митино і Тропарево-Никулино.



Категория: Недвижимость