Росреестр зафіксував рекордне число онлайн-реєстрацій в Москві


Опубликованно 07.12.2018 00:44

Росреестр зафіксував рекордне число онлайн-реєстрацій в Москві

У жовтні в столиці подано рекордну кількість звернень за електронними послугами Росреестра від фізичних та юридичних осіб — 15,9 тис. і 9,7 тис. відповідно. Про це йдеться в прес-релізі Управління Росреестра по Москві.

Кількість заяв онлайн на постановку на кадастровий облік і реєстрацію прав, за даними Росреестра, в жовтні зросло на 35% по відношенню до вересня. Всього з січня по жовтень московське відділення Росреестра прийняло 131,8 онлайн-заяв.

Росреестр також зафіксував значне зростання онлайн-заяв, поданих нотаріусами. За десять місяців 2018 року кількість електронних заяв зросла вдвічі (14,4 тис.) порівняно з відповідним періодом 2017 року.

Зростання кількості онлайн-реєстрацій в столичному Росреестре пов'язують з спрощенням надання електронних послуг та скороченням термінів реєстрації. Число заяв в електронному вигляді і далі продовжить зростати у зв'язку з вступом закону, що передбачає обов'язкове нотаріальне посвідчення договорів іпотеки часток у праві власності на нерухоме майно. З 1 лютого 2019 року нотаріуси будуть зобов'язані самостійно направляти документи онлайн в Росреестр.



Категория: Недвижимость