Ріелтори назвали станції МЦК, де сильніше всього подорожчало житло


Опубликованно 07.12.2018 00:44

Ріелтори назвали станції МЦК, де сильніше всього подорожчало житло

За останні два роки ціни на вторинне житло найпомітніше зросли на трьох з 31 станції Московського центрального кільця (МЦК) — «Хорошево» (+37,6%), «Діловий центр» (+37,1%) і «Бульвар Рокоссовського» (+31,7%). До такого висновку прийшли аналітики компанії «Інком-Нерухомість», які проаналізували, як змінилася вартість квартир і апартаментів, розташованих поруч (не більше десяти хвилин ходьби) з платформами МЦК з моменту їх відкриття.

Незважаючи на загальну тенденцію зростання цін у цих районах викликаний різними факторами, зазначають ріелтори. Так, відкриття платформи «Бульвар Рокоссовського» більшою мірою, ніж у двох інших випадках, вплинуло на поліпшення транспортної ситуації в районах Богородское і Метрогородок і, як наслідок, подорожчання житла. У Богородському до появи платформ МЦЯ «Білокам'яна» і «Бульвар Рокоссовського» діяла лише одна однойменна станція метро, а в Метрогородке не було жодної.

У випадку з платформами «Діловий центр» і «Хорошево» — навпаки: їх запуск майже не позначилася на транспортній ситуації в Пресненському районі Хорошево-Мневниках, де знаходиться відразу кілька станцій метро. Тут визначальну роль зіграло активне будівництво нових житлових комплексів, які швидко перейшли на вторинний ринок. Так, Хорошево-Мневники, на межі якого розташована платформа «Хорошево», є лідером серед всіх московських районів за обсягом пропозиції житла в новобудовах — тут зосереджено 10% всього нового пропозиції в столиці.

При цьому вторинне житло, що пропонується в радіусі десяти хвилин ходьби від станції МЦЯ «Діловий центр», представлене головним чином квартирами і апартаменти преміум-класу — 73%. Частка таких об'єктів поруч зі станцією «Хорошево» — 61%, а близько «Бульвару Рокоссовського» найбільш поширене житло комфорт-класу — 47%, говориться в матеріалах «Інкому».

Одночасно з цінами зріс і попит на вторинне житло поблизу станцій «Бульвар Рокоссовського» (+19%), «Хорошево» (+16%) і «Діловий центр» (+15%). Однак ріелтори підкреслюють, що мова йде тільки про якісних об'єктах в нових будинках.

Через рік після запуску МЦК аналітики сервісу онлайн-оголошень ЦІАН заявили, що поява нової маршрутної лінії не призвело до зростання цін на вторинне житло, розташоване поблизу її станцій. Більш того, квартири в цій зоні за рік подешевшали в середньому на 0,6% (в той час як в інших районах поясу серединного Москви — на 0,4%).



Категория: Недвижимость