Путін спростив отримання пільг по оплаті ЖКГ


Опубликованно 08.12.2018 00:54

Путін спростив отримання пільг по оплаті ЖКГ

Росіян звільнили від обов'язку доводити відсутність у них боргів по ЖКГ для отримання субсидії на оплату комуналки. Відповідний закон підписав президент Росії Володимир Путін, випливає з матеріалів на державному порталі правових актів.

Документ був розроблений депутатами «Єдиної Росії», ЛДПР і «Справедливої Росії». Він набуде чинності з 1 січня 2021 року. Згідно із законом, орган виконавчої влади повинен самостійно запитувати відомості, необхідні для прийняття рішення про надання субсидій, уточнюється в повідомленні.

У разі якщо з'ясується, що росіяни мають набрав чинності судовий акт про непогашених боргах, вони позбавляються можливості отримати пільги на оплату комуналки, випливає з документа.

Зараз субсидії на оплату ЖКП отримують близько 30 млн росіян. Раніше «РБК-Нерухомість» розповіла про категорії громадян, які можуть розраховувати на отримання державної підтримки на оплату «комуналки», і про документах, необхідних для її надання. У жовтні стало відомо, що пільги на оплату комунальних послуг зможуть отримати подружжя, які живуть у цивільному шлюбі.

Кабмін наприкінці листопада встановив для кожного російського регіону індекси, вище яких збільшення тарифів на послуги ЖКГ в 2019 році буде неможливо.



Категория: Недвижимость