Google закриває ще один сервіс


Опубликованно 12.12.2018 00:08

Google закриває ще один сервіс

Слідом за недавнім повідомленням про закриття сервісу Hangouts і його заміну на додаток Allo в офіційному блозі Google було опубліковано несподівану заяву про припинення підтримки і цього додатка. У зверненні до користувачів представники компанії розповіли про долю месенджерів в екосистемі пошукового гіганта.

За словами співробітників Google, остаточне припинення роботи Allo відбудеться в березні 2019-го. Для активних користувачів програми була опублікована детальна інструкція по експорту історії повідомлень - після зазначеного терміну всі вони будуть видалені з серверів корпорації.

Творці чату заявили, що завдяки роботі над месенджером змогли багато чому навчитися, інтегрувавши деякі функції сервісу в інші додатки. Наприклад, в “Повідомленнях“ тепер застосовуються можливості машинного навчання, вперше використані саме в Allo.

З приводу Hangouts розробники відзначили, що відмова від месенджера обумовлений звичайним ребрендингом. Найближчим часом його планується розділити на дві складових під назвами Hangouts Chat і Hangouts Meet. Спочатку вони будуть доступні в складі G Suite, але пізніше стануть доступні для всіх користувачів.

Конкретних строків запуску оновлених додатків в блозі розробників опубліковано не було. Повідомляється, що сервіс Hangouts відтепер в більшою мірою орієнтований на корпоративне використання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Google закриває YouTube Gaming.



Категория: Новости