10 найкращих для життя міст: рейтинг 2018 року


Опубликованно 09.01.2019 00:42

10 найкращих для життя міст: рейтинг 2018 року

Стабільна політична й економічна ситуація, доступне житло, високий рівень охорони здоров'я та освіти, хороша екологія, асортимент товарів в магазині, відсутність кліматичних небезпек, транспортна доступність — умови, які роблять проживання в місті привабливими. Фахівці компанії Mercer проаналізували життя 230 містах по всьому світу і склали список найкращих для життя, грунтуючись на 39 факторах. Так виглядає десятка ідеальних міст.

10-11-е місця

Сідней (Австралія)

Низька щільність населення і високий рівень охорони здоров'я входять в список переваг Сіднея. Крім того, в 2017 році тут був зафіксований найнижчий за 40 років рівень злочинності. Обширні пляжі і безліч місць для відпочинку роблять місто ще більш привабливим. Сідней — мультикультурне місто, який зростає з року в рік за рахунок іммігрантів, тому тут високий рівень толерантності.

Фото: Moritz Wolf/Globallookpress

Базель (Швейцарія)

Незважаючи на те що жити в Базелі недешево, тут немає проблеми з пошуком роботи. У місті багато історичних будівель і пам'яток, музеїв. Крім того, Базель можна назвати гастрономічним центром Швейцарії. Адміністрація міста дбає про екологічну обстановку, саме тому в Базелі багато паркових зон.

9-е місце

Копенгаген (Данія)

Копенгаген регулярно займає перші рядки у списку найщасливіших місць в світі, і це не дивно: мальовничий спокійний місто сповнений ресторанів і барів. Крім того, тут прекрасна екологія і маса можливостей відпочити після роботи — прогулятися з сім'єю по парку, сходити в кіно або позайматися у спортивному залі. У Копенгагені спокійна кримінальна обстановка, а дорожня аварія стає предметом обговорення в місцевих новинах.

8-е місце

Женева (Швейцарія)

Невеликий за розмірами місто привабливий парками і мальовничими видами, у тому числі на Женевське озеро. Женева відома як бізнес-центр Європи, де можна зустріти багато іноземців, до яких місцеві жителі ставляться досить доброзичливо. Морський помірний клімат сприяє комфортній погоду цілий рік. Любителям активного відпочинку сподобається близькість гірськолижних курортів.

Фото: Guenter Fischer/Globallookpress

7-е місце

Франкфурт (Німеччина)

Франкфурт відомий як фінансовий центр Німеччині, тут розташований Європейський центральний банк, Франкфуртська біржа і ярмарок. Разом з тим життя в місті з закінченням робочого дня не зупиняється і триває вночі — саме у Франкфурті в 90-х виникло музичне протягом техно. Місто також славиться чистотою і розвиненою інфраструктурою.

6-е місце

Дюссельдорф (Німеччина)

100 художніх галерей, 26 музеїв і архітектура різних стилів і напрямків — Дюссельдорф по праву називають культурною столицею Німеччини. По місту зручно пересуватися пішки або на велосипеді, а безліч парків і зелених зон роблять прогулянку ще привабливіше. Крім того, Дюссельдорф негласно вважається столицею німецької моди.

5-е місце

Ванкувер (Канада)

Портове місто з мальовничими видами на гори і ліси відомий високим рівнем охорони здоров'я. Ванкувер входить в список найбільш чистих міст планети, правда, ціни на нерухомість тут найвищі в Канаді. Завдяки кліматичного поясу помірно тропічні ліси в прибережній зоні — погоду тут можна назвати ідеальною: влітку не спекотно, а взимку рідко йде сніг.

Фото: Tony Bachlakov/Globallookpress

3-4-е місця

Мюнхен (Німеччина)

Розвинена система громадського транспорту, безліч парків і садів, а також бурхливе нічне життя забезпечили Мюнхену потрапляння в список кращих міст планети. Саме тут проходить один з найвідоміших фестивалів — Октоберфест, який люблять як місцеві жителі, так і туристи. Крім цього Мюнхен славиться високим рівнем охорони здоров'я, підтримкою малозабезпечених груп населення, а також безкоштовною вищою освітою.

Окленд (Нова Зеландія)

Найменший у списку місто привабливий розвиненою інфраструктурою, доброзичливим ставленням до представників різних національностей, низьким рівнем злочинності і мальовничими пейзажами. Окленд розташований на вулканічній території, тому в межах міста можна побачити кратери згаслих вулканів. У місті знаходиться найвища споруда Південної півкулі — вежа Скай Тауер, яка прикрашає нічні пейзажі. Крім того, Окленд — найтепліше місто Нової Зеландії, тут майже завжди світить сонце.

Фото: Moritz Wolf/Globallookpress

2-е місце

Цюріх (Швейцарія)

Один з найдорожчих, але придатних для життя міст планети відомий низьким рівнем злочинності і живописними видами. Відсутність у межах міста і на околицях шкідливих виробництв сприяє відмінній екологічної ситуації. Цюріх — малонаселений місто з розвиненою інфраструктурою: в ньому є лікарні, школи та університети, великі супермаркети. Тут базуються різні промислові і IT-компанії, що робить місто привабливим для висококваліфікованих фахівців.

1-е місце

Відень (Австрія)

Столиця Австрії протягом дев'яти років очолює список найкращих для життя міст завдяки стабільній економічній ситуації, безпеки і розвиненою системою громадського транспорту. Центральна частина міста посипана великими площами, старовинними будівлями і мальовничими скверами. Відень — справжня культурна столиця не тільки Австрії, але і всієї Європи. Тут розташований найбільший музейний комплекс Старого Світу загальною площею 60 тис. кв. м.

Фото: Helmut Meyer zur Capellen/Globallookpress



Категория: Недвижимость