6 корисних додатків для ремонту та перепланування


Опубликованно 09.01.2019 00:42

6 корисних додатків для ремонту та перепланування

Найчастіше ремонт асоціюється з довгим і виснажливим процесом, який може тягнутися місяцями. Вибрати відповідний дизайн, закупити будматеріали, розрахувати їх кількість і вартість, знайти підрядників — усі ці завдання вимагають великих зусиль і часу. Стати союзником у клопітне справі і допомогти грамотно організувати ремонт може звичайний смартфон або планшет. Для цього достатньо завантажити «правильні» мобільні додатки.

Сучасні онлайн-сервіси дозволяють експериментувати з плануванням і освітленням, підбирати і поєднувати кольори, знаходити цікаві інтер'єрні рішення. Багато з таких програм не вимагають спеціальних навичок і оплати — потрібно лише один раз встановити їх на телефон. Однак далеко не всі розробки однаково корисні. Розповідаємо про найбільш потрібних безкоштовних програм, які перетворять ремонт в приємний і захоплюючий процес.

«Будівельний калькулятор»: особистий кошторисник

З-за помилкових розрахунків укластися у відведений бюджет буває непросто. Оздоблювальних матеріалів може не вистачити, або, навпаки, залишиться значний надлишок. «Будівельний калькулятор» зробить всі необхідні розрахунки замість вас. Для цього потрібно лише вказати вихідні параметри приміщення і будматеріалів. Додаток допоможе швидко і точно визначити потрібну кількість цегли, склад бетону, обсяг і вартість земляних робіт, витрата шпаклівки і плиткового клею.

Фото: Google Play

Щоб виконати розрахунок керамічної плитки, достатньо ввести її довжину, ширину і розміри поверхні в спеціальну форму. А якщо поставити додаткові галочки, система сама врахує міжплиткові шви і додасть до отриманого результату 10% на шлюб і підрізування. «Будівельний калькулятор» розроблений російською мовою. Інші важливі переваги цього інструменту — вбудований конвертер одиниць вимірювання і можливість автономної роботи без підключення до інтернету. Додаток доступний тільки для операційної системи Android.

Planner 5D: The Sims для дорослих

Популярний російський стартап Planner 5D дозволяє малювати красиві інтер'єри, плани окремих приміщень та цілих будівель, спроектувати ландшафтний дизайн. Для початку потрібно створити повну віртуальну копію вашої квартири або тієї кімнати, де планується ремонт. Стіни легко переміщаються, змінюють свої розміри і положення, утворюючи необхідну геометрію. Наступний крок — внутрішнє облаштування. У вашому розпорядженні великий асортимент меблів, техніки, предметів декору і конструктивних елементів.

Фото: planner5d.com

Додаток має простий інтерфейс і дозволяє в кілька торкань змінювати розміри і матеріали будь-яких об'єктів, поєднувати різні текстури і забарвлення. Щоб працювати з Planner 5D, не потрібні спеціальні архітектурні або інженерні знання. Для професіоналів є розширений платний функціонал. Звичайні користувачі можуть докуповувати додаткові набори меблів і фотореалістичні HD-знімки своїх проектів. До речі, тут працювати можна як з двомірними, так і з тривимірними моделями. Додаток доступний на всіх популярних платформах.

MagicPlan: швидкі плани поверхів

За допомогою камери і датчиків, вбудованих в смартфон, цей інструмент обчислює розміри і складає схеми для будь-яких приміщень. Щоб створити план, достатньо одного кадру. Просто увімкніть режим сканування і наведіть камеру на кожен кут кімнати — як при створенні кругових панорамних фотографій. Вимірявши таким чином кілька кімнат, можна об'єднати на загальному кресленні і отримати схему всієї квартири або багатоповерхової будівлі. При необхідності будь-які неточності легко коригуються в ручному режимі.

Відео: Magicplan/Youtube

Об'єкти в MagicPlan не прив'язані до схеми. Їх легко переміщати або додавати нові елементи, вікна, двері, сходи. До недоліків можна віднести відсутність російської мови і обмежений безкоштовний функціонал. Останнього вистачає для некомерційного використання. Правда, комусь будуть заважати водяні знаки і менш якісна графіка. Експортувати готовий креслення можна теж тільки за додаткові $2,99. Зробити скріншот не вийде — програма блокує всі знімки з екрану». Є версії для iOS і Android.

Homestyler Interior Design: віртуальна примірювальна

Іноді дуже хочеться побачити, як журнальний столик з магазину буде виглядати у вашій вітальні. Це дозволило б уникнути багатьох непотрібних покупок і заощадити гроші. «Примірити» нову меблі до інтер'єру сьогодні можливо завдяки технології доповненої реальності. Просто завантажте фотографію потрібного приміщення і починайте експериментувати з різними варіантами обробки, кольоровою гамою, меблями і декором. Перемістіть об'єкти, вибирайте для них вдале розташування, створюйте інтер'єр своєї мрії.

Відео: Autodesk Homestyler/Youtube

Розміщення об'єктів проводиться в тривимірній орієнтації. До речі, будь-які з них можна придбати весь представлений асортимент від реальних виробників. Ділитися готовими роботами можна через Facebook і електронну пошту. А от щоб зберегти їх, потрібно пройти реєстрацію. Вона безкоштовна. Крім створення власних проектів, тут можна побачити роботи інших користувачів, знайти корисні матеріали та інструкції від дизайнерів. Додаток поки не має україномовної версії і довго вантажиться, а деякі можливості будуть недоступні без підключення до інтернету. Підходить для iOS і Android.

«Розумні інструменти»: все в одному місці

Усім, хто планує займатися ремонтом, знадобляться «Розумні " інструменти». Це цілий віртуальний ящик з набором 38 корисних девайсів. Тут поєднані різні прилади: лінійка, компас, збільшувальне скло, транспортир, ліхтарик, термометр, бульбашковий рівень, сканер штрихкодів і навіть металошукач. Крім того, програма дозволяє швидко і легко переводити одиниці вимірювання. Всі ці інструменти встановлюються одним пакетом і не вимагають додаткових налаштувань.

Відео: Smart Tools/Youtube

Додаток допоможе визначити нахил і кут будь-якого предмета, заміряти рівень шуму і вібрації, оцінити відстань до об'єкта, перевірити рівень поверхні. Розробник попереджає, що дані можуть бути неточними з-за некоректної роботи датчиків мобільного пристрою або неправильного використання інструментів. Наприклад, без фронтальної камери не вийде використовувати дзеркало. Деякі користувачі скаржаться на нав'язливу рекламу. Зате тут зовсім відсутня платний контент. Додаток доступний тільки для Android-пристроїв. Аналог для гаджетів на платформі iOS — сервіс Smart Tools.

Houzz: ідеї для натхнення

Якщо не знаєте, як освіжити обстановку, — візьміть на замітку американський сервіс Houzz. Він створений, щоб допомогти в пошуку оригінальних рішень для ремонту і стати джерелом натхнення. У фотобазе додатки зібрано близько 16 млн інтер'єрів. Знімки фільтруються за стилем, географічному положенню, типом і розміром приміщень. Недолік тільки один: більшу частину колекції складають інтер'єри преміум-класу. Але це незначне обмеження — там користувачі можуть запозичити окремі дизайнерські прийоми. Наприклад, поєднання кольорів або комбінації освітлення.

Фото: houzz.ru

Фотографії можна зберігати в «альбомах ідей», позначати, коментувати і відправляти друзям. Наприклад, щоб разом вибирати найбільш вдалі рішення. Шукаєте виконавця для реалізації власних задумів або хочете отримати професійну консультацію? Додаток дозволяє зв'язатися з автором проекту по телефону, через особистий сайт або форму зворотного зв'язку. Крім того, експерти Houzz регулярно пишуть корисні статті та діляться порадами на форумі. А ще тут є агрегатор інтернет-магазинів з великим вибором стильних меблів і товарів для дому. Підходить для пристроїв на платформі iOS або Android.



Категория: Недвижимость