ЦБ назвав будівництво однієї з галузей-лідерів тіньового ринку Росії


Опубликованно 11.01.2019 00:34

ЦБ назвав будівництво однієї з галузей-лідерів тіньового ринку Росії

За підсумками першого півріччя 2018 року операції, спрямовані на переведення в готівку грошових коштів або їх виведення за кордон за фіктивними підстав, найчастіше відбувається у сферах оптово-роздрібної торгівлі (33%) та будівництва (30%). Про це повідомляється на сайті Банку Росії.

В число лідерів за кількістю тіньових операцій увійшли також сектор послуг (21%), виробництво (9%) і логістика (6%), випливає з матеріалів Центробанку.

За перші шість місяців цього року на фізичних осіб довелося 53% від загального обсягу операцій, а на юридичних осіб — 42%. Серед транзитних операцій (сприяють інкасування та виведенню грошей за кордон) найпопулярнішими є продаж готівки торговими компаніями (45% всіх транзитних операцій), переведення в готівку через рахунки і картки фізичних осіб (34%), а також продаж готівки через туристичні компанії (8%), говориться в повідомленні ЦБ.

Раніше прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв назвав будівельну галузь лідером по картельних змов. Для того, щоб вирішити дану проблему необхідно створити для всього бізнесу рівний доступ до послуг державних і природних монополій, заявив прем'єр.



Категория: Недвижимость