Російський архітектор запропонував відтворити Лазурне вікно на Мальті


Опубликованно 12.01.2019 00:24

Російський архітектор запропонував відтворити Лазурне вікно на Мальті

Дизайнер і архітектор з Санкт-Петербурга, голова компанії Hotei-Russia Світозар Андрєєв (за участю Олени Британишской) запропонував відтворити мальтійське Лазурне вікно — природне туристичну визначну пам'ятку, яка була зруйнована під час шторам навесні 2017 року. Проект відтворення Лазурного вікна опублікований на сайті Svetozar Andreev Studio.

28-метрова скельна арка природного походження, відома як Лазурне вікно і розташована на заході мальтійського острова Гоцо, обрушилася в березні 2017 року. Про подію в Twitter повідомив прем'єр-міністр Мальти Джозеф Мускат. Скеля мала статус об'єкта всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, на її фоні проходили зйомки таких фільмів як «Битва титанів», «Граф Монте-Крісто» і телесеріалу «Гра престолів».

Фото: imago stock&people / Imago / TASS

Відновити арку, яку також називають Серцем Мальти, в первозданному вигляді не представляється можливим, проте, за словами Світозара Андрєєва, цей символ середземноморського острова може отримати нове життя у вигляді стилізованої архітектурної форми. З дзеркальними сталевими гранями, в яких буде відображатися навколишній ландшафт, ця форма буде мати загальні розміри, силует і пропорції, як і оригінальна вапнякова арка, йдеться в описі проекту.

Фото: Svetozar Andreev Studio

Фото: Svetozar Andreev Studio

Російський архітектор запропонував побудувати на місці Блакитного вікна виставковий павільйон площею понад 5 тис. кв. м. Виставковий простір розташується на п'яти спіральних рівнях. Кожен виток спіралі буде присвячений тисячоліттю в історії Мальтійського архіпелагу. «Це буде <...> символ злиття сучасності і природи, часу та історії, а також пам'ятник завзятості людського духу», — розповів про проект Світозар Андрєєв.

За словами арихектора, проект представлений мальтійським владі на початку грудня 2018 року.



Категория: Недвижимость