Кінотеатр на Червоній Пресні перетворять на апартаменти


Опубликованно 13.01.2019 00:20

Кінотеатр на Червоній Пресні перетворять на апартаменти

Кіноцентр «Соловей» на Дружинниковской вулиці в центрі Москви перебудують у комплекс апартаментів. Про це повідомляє газета «Ведомости».

Власник будівлі АТ «Кіноцентр» в жовтні отримав дозвіл на будівництво апарт-комплексу з культурно-розважальним центром. Загальна площа житлової частини проекту складе 45 тис. «квадратів». Вартість редевелопмента експерти оцінюють в 5-10 млрд руб. Виручка від продажу квартир складе 25-30 млрд руб., пояснюється в публікації.

«Соловей» був виставлений на продаж кілька років тому. Раніше повідомлялося, що на його території планується звести апарт-комплекс загальною площею близько 83 тис. кв. м, з яких 37,3 тис. кв. м — надземна частина, випливає зі статті.

Кіноцентр «Соловей» є одним з найбільших у Східній Європі, тут розташовано 24 залу. Його звели в 1989 році за проектом архітектора Юлія Філера для Всесоюзного творчого виробничого об'єднання «Кіноцентр» на кошти Союзу кінематографістів СРСР.

Із-за дефіциту вільних майданчиків під будівництво житла в центрі столиці частка проектів редевелопмента в найближчі три роки зросте більш ніж в два рази. З таким прогнозом виступили аналітики міжнародної консалтингової компанії Knight Frank. За підсумками дев'яти місяців 2018 року обсяг квартир і апартаментів в реконструйованих будівлях вже досяг 420 об'єктів, з'ясували експерти.



Категория: Недвижимость