У Москві зафіксовано рекордну кількість угод з новобудовами


Опубликованно 14.01.2019 00:14

У Москві зафіксовано рекордну кількість угод з новобудовами

З січня по жовтень 2018 року в Москві зареєструвало 62,1 тис. договорів участі в пайовому будівництві житла (ДДУ). Це в півтора рази перевищує результат аналогічного періоду минулого року (41,9 тис.) і більш ніж в два рази вище показників 2016-го, коли за десять місяців було зареєстровано 26,9 тис. ДДУ. Про це повідомляється в звіті столичного управління Росреестра.

За останні три роки кількість людей, які вклали свої кошти в новобудови, збільшилася в рази. Для порівняння: за десять місяців 2016 року зафіксовано 36,3 тис. реєстрацій ДДУ в житловому та нежитловому сегментах. У 2018-му за аналогічний період укладено в 2,2 рази більше — 81,2 тис., говориться в звіті.

Стійка тенденція зростання на первинному ринку нерухомості як і раніше зберігається за рахунок іпотеки — незважаючи на зміну банками ставок за кредитами, вона все ще приваблива для покупців. Крім того, реалізувати відкладений попит на придбання квартир частина населення прагне до вступу в силу поправок в закон про пайове будівництво, уточнюється у звіті Росреестра.

Попит зріс не тільки на первинне житло, але й на московську вторинку. У жовтні 2018 року попит на вторинне житло в столиці збільшився на 38% порівняно з попереднім місяцем. Хвиля купівельної активності стала максимальною з грудня 2014 року, коли сильне ослаблення рубля спровокувало громадян спішно шукати можливості збереження знецінювання заощаджень і, як наслідок, викликало бурхливий підйом продажів житла, відзначають аналітики.



Категория: Недвижимость