5 угод Дмитра Риболовлєва з дорогою нерухомістю


Опубликованно 15.01.2019 00:04

5 угод Дмитра Риболовлєва з дорогою нерухомістю

Російський мільярдер, екс-власник «Уралкалія» Дмитро Риболовлєв у вівторок, 6 листопада дав свідчення прокуратурі Монако. Бізнесмена підозрюють у корупції і торгівлею впливом», повідомляє французька Le Monde. За даними видання, також пройшли обшуки в апартаментах Риболовлєва в житловому комплексі La Belle Epoque в Монте-Карло.

Риболовлєв займає 18 місце в рейтингу 200 найбагатших бізнесменів Росії, Forbes оцінює його статки у $6,8 млрд. Він відомий пристрастю до дорогої нерухомості.

Розповідаємо про п'ять найбільш великих угодах з нерухомістю, в яких фігурує мільярдер.

Маєток Трампа

У 2008 році Риболовлєв придбав маєток американського президента Дональда Трампа в Палм-Біч за $100 млн, що стало рекордною сумою для угод з нерухомістю Флориди. Крім особняка, на території 2,4 га розташовувалися кілька гостьових будинків, величезний басейн і тенісні корти.

Колишній особняк Дональда Трампа в Палм-Біч (Фото: Greg Lovett/Zuma/TASS)

Після покупки бізнесмен відремонтував головний будинок, тут з'явилася ванна з 24-каратного золота. Проте пізніше російський мільярдер зніс особняк, пояснивши це тим, що у будівлі з'явилася цвіль. Демонтаж будинку обійшовся бізнесменові в $234 тис.

Пентхаус на Манхеттені

У 2011 році підприємець придбав пентхаус за адресою 15 Central Park West за рекордну для Нью-Йорка суму в $88 млн. Повідомлялося, що в апартаментах площею 630 «квадратів» 10 кімнат, у тому числі чотири спальні, тераса, два каміна. Пізніше стало відомо, що квартира оформлена на його дочку Катерину Риболовлєва.

Інтер'єри пентхауси в хмарочосі 15 Central Park West

У 2016 році в ЗМІ з'явилася інформація про те, що мільярдер має намір продати пентхаус. Сума, за яку підприємець мав намір реалізувати елітну нерухомість не повідомлялася.

Особняк Уілла Сміта

У 2013 році Риболовлєв за $20 млн купив особняк на Гаваях, який належав голлівудському акторові Уїллу Сміту. Повідомлялося, що площа будинку становить більше 200 «квадратів». У ньому є три спальні і три ванні кімнати, на території обладнаний басейн, а також тенісні та волейбольні майданчики.

Фото: spotlighthometours.com

Острів Скорпіос

У 2013 році Риболовлєв уклав ще одну велику угоду. За $100 млн він придбав острів Скорпіос в Іонічному морі біля західного узбережжя Греції, який раніше належав мільярдерові Аристотеля Онассіса.

Острів Скорпіос

Легендарний острів, на якому відбулося весілля Оннасиса і вдови вбитого президента США Джекі Кеннеді, Риболовлєв подарував своїй доньці Катерині.

Бізнес-центр на Воздвиженці

У Росії Риболовлєву належала будівля «Військторгу» на Воздвиженці, яке дісталося йому у якості оплати частини угоди з продажу частки в «Уралкалії».

Будівля центрального Військторгу на вулиці Воздвиженка (Фото: ТАСС/ Олександр Саверкин)

У 2014 році підприємець виставив об'єкт на продаж. За будівля він планував отримати $500 млн. Навесні 2017 року бізнес-центр купила китайська Fosun Group і Аvica Management Company компанія. Сума угоди не рыскрывалась, однак аналітики оцінювали її в 10-11 млрд руб.



Категория: Недвижимость