Медведєв запропонував використовувати маткапитал для будівництва будинків в СНТ


Опубликованно 16.01.2019 00:08

Медведєв запропонував використовувати маткапитал для будівництва будинків в СНТ

Кошти материнського капіталу можуть поширити на будівництво житла в садових некомерційних товариства (СНТ). З такою пропозицією виступив прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв, повідомляє «РІА Нерухомість».

На зустрічі в приймальні партії «Єдина Росія» до Медведєва звернулась багатодітна мати, яка розповіла, що для поліпшення своїх житлових умов хотіла б використовувати засоби маткапитала на зведення будинку в садовому товаристві. Однак, згідно із законодавством, кошти не можна використовувати на будівлю будинку на землі, розташованій в СНТ, йдеться в замітці.

Подібне бажання сьогодні є у багатьох росіян, підкреслив прем'єр. За його словами, зараз законодавство СНП змінюється, тому дане питання можна вирішити. Планується розробити модель, яка дозволить росіянам з подібною проблемою використовувати маткапитал для зведення будинків, резюмував прем'єр-міністр.

Квартира з обтяженням. 6 питань про материнському капіталі

Уряд запропонувало посилити використання маткапитала в кінці жовтня. На думку кабміну, необхідно заборонити росіянам погашати позики в кредитних організаціях за рахунок маткапитала.



Категория: Недвижимость