6 нестандартних способів прикрасити будинок до Нового року


Опубликованно 24.01.2019 00:14

6 нестандартних способів прикрасити будинок до Нового року

Традиція прикрашати будинок до Нового року налічує тисячі років. Мабуть, це єдиний час в році, коли ми стільки уваги приділяємо прикраси житла. Ми підбираємо кольори для декору, купуємо і майструємо іграшки, ставимо ялинки і запалюємо свічки, і простір навколо наповнюється атмосферою свята, запахом хвої і мандаринів. Про те, як оригінально прикрасити свій будинок до Нового року, — в нашій статті.

Настінні ялинки

Тренд останніх років — ялинки на стіні. Кількість варіантів створення такої прикраси обмежується лише вашою фантазією. Ялинки можна зробити з гілок, новорічних прикрас, мішури та гірлянд, кульок і зірочок, дощок і полиць, різнокольорових ниток і фетру, паперу та прапорців. Можна розмістити на стіні спеціальні інтер'єрні наклейки або намалювати ялинку різнокольоровими фарбами. Оригінальною ідеєю стане ялинка, виконана з черепашок і морських зірок, печива і солодощів, сімейних фотографій або старих книжкових сторінок.

Екотренд

Все більшою популярністю в дизайні інтер'єрів користується екотренд — близькість до природи, любов до натуральних матеріалів. Замість цілої живої ялинки будинок краще прикрасити гірляндами з гілок і шишок. Спробуйте змайструвати своїми руками прикраси з ягід, фруктів і горіхів, соломи, зробити свічники з паличок кориці. Засушені кружальця апельсину можна використовувати в якості ялинкових іграшок. Додатковий затишок такого інтер'єру додадуть подушки, килимки та пледи з бавовни і шерсті.

Фото: Joanna Kosinska/Unsplash

Прикраси з повітряних кульок

Ще один незвичайний спосіб прикрасити квартиру до Нового року — повітряні кулі. Це можуть бути готові композиції, спеціальні новорічні кулі або фігури з фольги, а також кулі з конфетті. Для створення особливого настрою використовувати в дизайні традиційні новорічні поєднання кольорів: наприклад, червоний і зелений, синій і срібний, червоний і золотий. З повітряних кульок можна спорудити новорічну ялинку, Діда Мороза або просто прикрасити ними святковий стіл.

Новорічна підсвічування

Святкові прикраси — це не лише ялинка. Це ще й сотні новорічних вогників. Прикрасити будинок можна електричними гірляндами, розмістивши їх на вікнах, стіни, стелі або в дверному отворі. Незвичайний декор вийде, якщо скласти разом багато різних ліхтариків чи свічок. Причому відповідні свічники можна не тільки купити в магазині, але і зробити своїми руками. Не забувайте про різдвяні будиночки і незвичайні святкові світильники: зірки, ялинки, новорічні кулі. З електричної гірлянди вийде відмінна прикраса, якщо помістити її в скляну вазу або пляшку.

Фото: Josh Boot/Unsplash

Прикраси ручної роботи

Вам знадобиться фантазія і кілька пар умілих рук. Прикраси ручної роботи завжди виглядають затишно, по-домашньому. Для новорічної ялинки можна змайструвати іграшки з вати, природних матеріалів, зшити з фетру або пов'язати з кольорових ниток. Ошатні ажурні підсвічники вийдуть, якщо на звичайні скляні стакани наклеїти мереживо. Згадайте дитинство і виріжте з паперу сніжинки, гірлянди і новорічні кулі. Відмінна ідея — прикрасити підвіконня, змайструвавши для цього картонні будиночки, а на вікнах намалювати візерунки або зробити вітражі.

Фото: Bru-nO/Pixabay

Адвент-календар своїми руками

Адвент-календар використовують для відліку часу, що залишився до настання Нового року або Різдва. Найчастіше його роблять у вигляді панно з тканини з пришитими на неї кишеньками, куди кладуть сюрпризи. Кожен кишеню позначає день місяця. Календарі можна зробити і з інших матеріалів з мінімальними витратами часу і коштів — упакувати подарунки в обгортковий папір, намалювати на них цифри і повісити на ялинку. Адвенты роблять з одноразових стаканчиків, сірникових коробок і жерстяних банок, прикрасивши їх наклейками або кольоровим папером і виклавши у вигляді вежі або ялинки. А можна зробити календар з яскравих конвертів або листівок з побажаннями, прикріпивши їх прямо до стіни.



Категория: Недвижимость