ВТБ збільшив видачу іпотеки в півтора рази за рік


Опубликованно 27.01.2019 00:02

ВТБ збільшив видачу іпотеки в півтора рази за рік

ВТБ видав за підсумками дев'яти місяців 2018 року 182,4 тис. іпотечних кредитів на загальну суму 416,2 млрд руб. — це в півтора рази більше, ніж за той же період минулого року, повідомляє прес-служба банку. Тільки за третій квартал іпотечний портфель ВТБ виріс на 63%, а всього з початку року — на 12%, до 1,26 трлн руб.

Найбільшим попитом у позичальників користуються квартири великих площ (понад 65 кв. м), на які поширюється спеціальна іпотечна програма, відзначають в банку. Загальна сума таких кредитів у портфелі ВТБ складає 75 млрд руб.

У четвертому кварталі ВТБ планує видати іпотечних кредитів на суму понад 250 млрд руб. Для банку це стане рекордним показником, який на 70% перевищить результати минулого року, прогнозують у кредитної організації.

ВТБ входить в трійку найбільших гравців іпотечного ринку Росії, займаючи друге місце з часткою 18,1%. Очолює рейтинг Ощадбанк, який видає майже половину всіх іпотечних кредитів у країні. Всього, за даними БУДИНОК.РФ, з січня по вересень російські банки видали понад 1 млн житлових кредитів на суму близько 2,1 трлн руб., що перевищило показники за весь 2017 рік і стало новим рекордом для іпотечного ринку.



Категория: Недвижимость