Невдалий запуск Союзу: У екіпажа проблеми зі здоров'ям


Опубликованно 29.01.2019 00:02

Невдалий запуск Союзу: У екіпажа проблеми зі здоров'ям

Аварія сталася на Байконурі під час запуску пілотованого корабля «Союз». На 119-ій секунді сталося позаштатне відключення двигунів носія. Потім спрацював аварійний маяк, корабель розділився на відсіки і випустив парашут. Екіпаж здійснив аварійну посадку і приземлився в Казахстані, всі залишилися живі.

На борту корабля, який вирушив до МКС, перебували космонавт Роскосмоса Олексій Овчінін (командир Союзу МС-10) і астронавт НАСА Тайлер Хейг.

У членів екіпажу Союзу виявили проблеми зі здоров'ям. Як повідомляють ЗМІ з посиланням на джерело на космодромі Байконур, найближчим часом їх відправлять до Москви спецбортом.

"Членів екіпажу "Союз МС-10" оглянули медики, їх стан не цілком хороше", — уточнив співрозмовник. Про що саме йде мова, він говорити не став. Планується, що льотчиків відправлять спецбортом на аеродром Чкаловський в Москву, а потім в Зоряне містечко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що обшивці пристикованого корабля “Союз“ була знайдена діра 30 серпня, коли датчики на МКС показали невелике зниження тиску повітря.

Комісія Роскосмоса в якості пріоритетною розглядала версію пошкодження корабля “Союз МС-09“ в космосі. Співрозмовник газети стверджує, що, на думку фахівців, поява отвори в кораблі Союз пов'язано з “навмисними діями американських астронавтів, які спробували спровокувати дострокову відправлення корабля на Землю з-за хвороби одного із членів екіпажу“.

Пізніше командир експедиції МКС-56 Ендрю Фойстел заявив, що отвір у корпусі Союзу не могло бути зроблено тоді, коли пілотований корабель знаходився на навколоземній орбіті.

А пізніше на МКС знайшли нові сліди свердління.



Категория: Новости