Москва відмовилася від проекту переможця конкурсу реновації в Царицині


Опубликованно 30.01.2019 00:00

Москва відмовилася від проекту переможця конкурсу реновації в Царицині

Влада Москви відмовилися від реалізації проекту забудови експериментального майданчика за програмою реновації в районі Царицино, розробленого архбюро «Сергій Скуратов Architects». Роботу над проектом продовжить архбюро ТВО «Резерв» під керівництвом Володимира Плоткіна. Про це йдеться в прес-релізі Моськомархитектури.

За словами головного архітектора Москви Сергія Кузнєцова, проект Сергія Скуратова при адаптації втрачає надто багато своїх унікальних якостей, за які голосували жителі. Тому було прийнято компромісне рішення, що раціональніше взяти в роботу концепцію другого претендента, пояснюється в повідомленні столичного відомства.

В Москомархітектуре назвали це «нормальної конкурсної практикою». «Коли при реалізації проекту виникають обставини, що не дозволяють завершити проект в повній відповідності з початковою концепцією, замість перемогла концепції вибирається наступний за рейтингом проект», — пояснив Сергій Кузнєцов.

Конкурсна робота архбюро ТВО «Резерв»

Фото: ТВО «Резерв»

У вересні були оголошені переможці архітектурно-містобудівного конкурсу на експериментальні майданчики реновації п'ятиповерхівок в Москві. Майданчики розташовані в п'яти районах столиці — на Проспекті Вернадського, в Гливинським районі Хорошево-Мневниках, Кузьмінках і Царицині. До участі у конкурсі було подано понад 130 заявок від 29 російських і іноземних компаній. Переможці повинні доопрацювати свої концепції на стадії проектів планування територій.

Проект переможця — «Сергій Скуратов Architects»

Фото: АБ «Сергій Скуратов Architects»



Категория: Недвижимость