Забудовникам пообіцяли держдопомогу при відмові від дольової будівництва


Опубликованно 30.01.2019 00:00

Забудовникам пообіцяли держдопомогу при відмові від дольової будівництва

В Мінбуді Росії обговорюється можливість надання точкової державної допомоги забудовникам на час переходу від дольової будівництва до проектного фінансування. Про це на форумі «Підсумки року РБК. Ринок нерухомості 2018» заявив глава міністерства Володимир Якушев, повідомляє ТАСС.

За словами міністра, є велика група будівельних компаній, яка буде потребувати державної підтримки. Яким складеться набір заходів для забудовників — поки невідомо, він знаходиться в процесі обговорення. Рішення можуть бути ухвалені вже до кінця цього року, говориться в замітці.

Допомога надаватиметься точково, щоб, як зазначив глава Мінбуду, «не перегодувати держпідтримкою» і не отримати негативних ефектів від реформи — догляду забудовників з ринку, появи недобудов і ошуканих пайовиків.

Чи готові банки і будівельники до переходу на ескроу-рахунки. Відео

У липні 2018 року почали діяти поправки в закон про дольщиках, які посилюють регулювання будівництва житла в Росії. З 1 липня 2019 року російські девелопери зможуть залучати кошти від пайовиків не безпосередньо, а тільки на ескроу-рахунки в уповноважених банках.



Категория: Недвижимость