День в історії: Доісторична риба і виробництво аеропланів


Опубликованно 02.02.2019 00:06

День в історії: Доісторична риба і виробництво аеропланів

Перша компанія для виробництва аеропланів

У 1909 році брати Орвілл і Уїлбер Райт організовують першу компанію для виробництва аеропланів.

Wright Company була зареєстрована 22 листопада 1909 року. Брати продали свої патенти компанії за $100 тисяч, а також отримали одну третину акцій при випуску пакета акцій вартістю в один мільйон доларів і 10-процентний патентний платіж за кожен проданий літак. З Уилбуром в президентському кріслі і Орвиллом в ролі віце-президента, компанія заклала авіазавод у Дейтоні і аеродром для випробувань і навчання пілотів в Прерії Хаффмана; штаб-квартира компанії знаходилася в Нью-Йорку.

Доісторична риба

У 1938 році на південноафриканському березі спіймана доісторична риба целакант (лат. coelacanth), яка вважалася вимерлою.

Професор Сміту належить честь відкриття, назви і опису кистеперой риби. З тих пір кожен музей світу прагне отримати примірник цієї риби, названої Латимерией Халумной.

Шістдесят восьмий примірник латимерії був спійманий 16 вересня 1971 року на оду — приманкою служила глибоководна риба руді — жителем Коморських островів Саїдом Мохамедом. Довжина риби — 164 сантиметри, вага — 65 кілограмів.

Вторгнення в ефір

У 1987 році в Чикаго відбувся найвідоміший випадок вторгнення в телевізійний ефір — під час показу вечірніх новин на каналі WGN-TV на екрані на 20 секунд з'явився чоловік у масці героя науково-фантастичного серіалу Max Headroom. Зловмисник, вмешавшийся в ефір, не знайдений.

Нагадаємо, днем раніше ми згадували винахід фонографа і перший політ на повітряній кулі.



Категория: Новости