У Росії введена кримінальна відповідальність за «гумові» офіси


Опубликованно 05.02.2019 00:26

У Росії введена кримінальна відповідальність за «гумові» офіси

У Росії введена кримінальна відповідальність за незаконну реєстрацію мігрантів в нежитлових приміщеннях. Відповідний закон 12 листопада підписав президент Росії Володимир Путін в середу його опублікувала «Российская газета».

Раніше закон поширювався тільки на власників так званих «гумових» квартир, в яких іноді фіктивно реєстрували по кілька тисяч мігрантів. Тепер поправки виключили словосполучення «житлове приміщення», таким чином відповідальність розповсюджується і на власників «гумових» офісів – всіх нежитлових приміщень, у тому числі на склади, виробництво, офіси та квартири.

Згідно із законом, фіктивної постановкою на облік іноземних громадян або осіб без громадянства є їх реєстрація за місцем перебування в Росії на підставі подання свідомо неправдивих відомостей або документів, або в приміщенні, де вони не мають наміру фактично проживати.

Законопроект, розроблений групою депутатів на чолі з віце-спікером Держдуми Іриною Яровою, був прийнятий Держдумою 25 жовтня і схвалений Совфедом 7 листопада 2018 року. На думку авторів закону, ці поправки дозволять знизити загрозу екстремістської і терористичної діяльності з боку мігрантів.

У вересні цього року в Єкатеринбурзі суд виніс вирок власнику квартири площею 16 кв. м, який прописав в ній більше 9,2 тис. мігрантів. Жителя уральської столиці за фіктивну постановку на облік іноземців оштрафували на 400 тис. руб.



Категория: Недвижимость