Росіяни при продажу житла змінюють ціну на 600 тис. рублів


Опубликованно 06.02.2019 00:10

Росіяни при продажу житла змінюють ціну на 600 тис. рублів

Майже половина (49%) росіян, які розмістили оголошення про продаж своєї нерухомості, в процесі пошуку покупця знижують або підвищують ціну в середньому на 600 тис. руб. В Москві частка таких продавців ще вище — 58%. До такого висновку прийшли аналітики сервісу «Яндекс.Нерухомість», які проаналізували термін життя оголошень на своєму сайті.

36% росіян при розміщенні оголошення виставляють максимальний цінник і поступово її знижують, намагаючись не продешевити. Такі продавці шукають покупців найдовше — в середньому трохи більше десяти місяців — і знижують початковий цінник приблизно на 648 тис. руб.

Ще 13% продавців, навпаки, підвищують ціну після розміщення оголошення. Такі квартири в середньому продаються за дев'ять місяців, додаючи в ціні 590 тис. руб. Більше половини продавців — 51% — відразу визначаються з ціною квартири і не змінюють її. Вони ж продають свою нерухомість швидше за всіх — в середньому через 3,5 місяці, відзначають аналітики.

У середньому по Росії термін житті оголошення на сервісі «Яндекс. Нерухомість» становить 7,7 місяця, тоді як у столиці — 8,5 місяця. Швидше всього нерухомість в Москві купують в середньому ціновому сегменті — від 140 тис. до 220 тис. руб. за 1 кв. м. Оголошення з квартирами економ-класу залишаються на сервісі в середньому за вісім місяців, а дорогі пропозиції — майже десять місяців.

За оцінкою «Яндекс.Нерухомості», в столиці людей, налаштованих продати квартиру по максимальному ціннику, на 4% більше, ніж в інших регіонах. На пошук покупця такі власники витрачають не менше десяти місяців і поступаються в середньому 1,7 млн руб. В більшості випадків мова йде про квартири економ - і середнього цінового сегмента.

Лише 15% москвичів підвищують ціну після розміщення оголошення. Такі користувачі витрачають на продаж своєї нерухомості близько дев'яти місяців і виграють в середньому 1,6 млн руб. При цьому дорожчає в основному преміальна нерухомість — 48% таких квартир продаються дорожче, ніж було заявлено при розміщенні оголошення.



Категория: Недвижимость