Путін заявив про необхідність створити прозорий будівельний ринок


Опубликованно 07.02.2019 00:02

Путін заявив про необхідність створити прозорий будівельний ринок

Необхідно створити прозорий, сучасний, надійний і необтяжливий для громадян будівельний ринок. З такою заявою виступив президент Росії Володимир Путін, повідомляє «РІА Нерухомість».

Сьогодні основним завданням є будівництво 120 кв. м житла в рік, нагадав президент. Він заявив, що необхідно запроваджувати сучасні способи фінансування через банки, хоча зараз далеко не всі кредитні організації готові до обсягів роботи, які заплановані. Влада активно співпрацюють з учасниками будівельного ринку, щоб вирішити дану проблему, зазначив Володимир Путін.

Проблема незаконної забудови в рази більше, ніж питання ошуканих пайовиків, уточнив Путін. За його словами, йде будівництво будинків на неоформлених нормальним чином майданчиках, а люди не знають, до кого звертатися, щоб повідомити про це. В країні досі не відрегульовано нормальне, цивілізоване функціонування будівельної галузі, підкреслив глава держави.

Чи готові банки і будівельники до переходу на ескроу-рахунки. Відео

В пайовому будівництві необхідно навести порядок, незважаючи на можливе зниження обсягів будівництва і зростання цін, заявив президент в кінці 2018 року. Він пояснив, що необхідно переходити до банківського фінансування будівельної галузі.



Категория: Недвижимость