2018 рік названий рекордним по виходу нових житлових проектів у Москві


Опубликованно 09.02.2019 00:34

2018 рік названий рекордним по виходу нових житлових проектів у Москві

Протягом 2018 року на первинний ринок Москви вийшло рекордна кількість нових житлових проектів. Про це йдеться в огляді ріелторської компанії «Міель-Новобудови» (є в редакції).

У старих кордонах міста забудовники вивели на продаж 82 корпусу в 59 нових проектах, а також 92 корпусу вже реалізованих житлових комплексах. На ринок новобудов Нової Москви в минулому році надійшло 73 нових корпусу, підрахували експерти компанії.

В результаті загальна кількість новобудов, що перебувають у продажу в старих кордонах Москви, досягло 594 штук. Загальна кількість квартир, що продаються становить 37,6 тис., їх загальна площа — 2,49 млн кв. м. В Новій Москві у продажу представлено 166 корпусів і 9,32 тис. квартир загальною площею 523,8 тис. кв. м, зазначено в огляді.

Але, незважаючи на таку кількість нових об'єктів, експерти спостерігають зниження обсягів пропозиції в старих кордонах Москви на 12,4% порівняно з показниками грудня 2017 року. Причиною тому став рекордно високий попит на квартири в новобудовах. У Новій Москві попит також був високим, однак вийшли на реалізацію нові корпуси повністю компенсували пішли з ринку квартири. За підсумками року там спостерігається приріст обсягу пропозиції на 27,7% порівняно з груднем 2017 року, пояснюють аналітики.

«Ринок новобудов в 2018 році відзначався високою активністю як з боку девелоперів, так і з боку покупців, девелоперська активність підтримувалась перспективами посилення законодавства, купівельна активність — і привабливими іпотечними ставками, і очікуванням погіршення ситуації і можливого зростання цін. Тому 2018 рік виявився рекордним як по новим проектам, так і за обсягами реалізації житла», — резюмувала генеральний директор компанії «Міель-Новобудови» Наталія Шаталіна.

Протягом усього минулого року спостерігалося також зростання цін на новобудови, повідомляли раніше експерти компанії «Метриум». Тільки за грудень цей показник збільшився на 0,4%, а за рік — на 7,5%. Зростання торкнувся всіх типів квартир, крім багатокімнатних.



Категория: Недвижимость