Верховний суд уточнив майнові права проходять банкрутство росіян


Опубликованно 12.02.2019 00:26

Верховний суд уточнив майнові права проходять банкрутство росіян

Росіяни, які проходять процедуру особистого банкрутства, не зможуть переписувати майно на подружжя і дітей, щоб не розплачуватися за боргами з кредиторами. Таке рішення напередодні ухвалив Пленум Верховного суду Росії, пише «Российская газета».

Згідно з документом, суди мають право скасувати перехід права власності на квартиру, будинок, машину і будь-яке інше майно на користь найближчих членів сім'ї боржника, наприклад у випадку розлучення або виплати аліментів. Крім того, як раніше ухвалив Верховний суд, кредитори мають право підключитися до процедури поділу майна між боржником і його родичами і оскаржити в суді операції, що викликають сумніви.

При цьому закон гарантує людині, що проходить процедуру особистого банкрутства, збереження єдиного житла і мінімального майна, необхідного для життя, зазначає видання. Судді також повинні враховувати життєві обставини боржника: наприклад, у випадку хвороби і дорогого лікування громадянин, який проходить процедуру особистого банкрутства, може зберегти за собою частину майна.

На початку грудня Верховний суд, розглядаючи позов жителя Московської області, визнав законним вилучення єдиного житла боржника з метою його реалізації для розрахунків з кредиторами.



Категория: Недвижимость