Квартири-студії в Москві подорожчали більш ніж на 10% за рік


Опубликованно 30.11.2017 04:26

Квартири-студії в Москві подорожчали більш ніж на 10% за рік

Середня ціна 1 кв. м в московських квартирах-студіях на ринку новобудов за рік зросла на 10,5% і зараз становить 179,6 тис. руб. Середня ціна студії в масовому сегменті сьогодні становить 4,9 млн крб., а в бізнес-класі — 6,1 млн руб., відзначають аналітики. Про це йдеться в дослідженні компанії Est-a-Tet, що надійшов у редакцію.

Зростання вартості студій пов'язаний з тим, що в цьому році на ринок вийшли нові проекти та корпусу з більш високою ціною, вважають аналітики.

Незважаючи на виведення нових обсягів, пропозиція студій на ринку в цьому році скоротилося на 8,3%, що експерти пов'язують з популярністю такого формату квартир. За підсумками жовтня 2017 року на ринку новобудов Москви налічується понад 2,4 тис. студій, причому в основному апартаментів, відзначають експерти.

Найбільша кількість студій на продаж представлено в районах, розташованих між МКАД і ТТК, — 84%. При цьому 26% пропозиції зафіксовано в Північному адміністративному окрузі, зазначено в дослідженні.

За останні три роки площа квартир, в тому числі студій, в московських новобудовах економ класів і комфорт помітно скоротилася. Зокрема, у 2015 році на ринок вийшли компактні студії площею 22,4 кв. м, а до вересня 2017-го з'явилися студії площею 17,5 кв. м.



Категория: Недвижимость