Мінбуд затвердив єдиний порядок ціноутворення при капремонті


Опубликованно 03.12.2017 15:20

Мінбуд затвердив єдиний порядок ціноутворення при капремонті

Реєстр стосується капремонту, який проводиться із залученням бюджетних коштів. Для визначення граничної вартості відомство рекомендує використовувати типологію будинків, розташованих у регіоні. За основу може бути прийнятий період споруди, конструктивна схема, матеріал стін, конструкція і покриття даху, тип фундаменту, оздоблення фасаду, ступінь оснащеності інженерним обладнанням, поверховість будівель або інші критерії або їх поєднання, йдеться в документах.

Необхідність у документі виникла тому, що в регіонах досі не було однакового підходу до формування цін на капітальний ремонт. «Для того, щоб підготувати наказ, ми провели аналіз розрахунку граничних вартостей у регіонах, з'ясувалося, що регіони формують її по-різному. Ми дали регіонах однакову методологію визначення вартості», — процитувало агентство «Інтерфакс-Нерухомість» главу Мінбуду Михайла Мене.

З початку програми капремонту в Росії відремонтовано понад 81 тис. багатоквартирних будинків загальною площею 266 млн кв. м, що складає 8% від загального числа будинків.



Категория: Недвижимость