Facebook зняв офіс в новому хмарочосі в Сан-Франциско за $35 млн


Опубликованно 04.12.2017 13:52

Facebook зняв офіс в новому хмарочосі в Сан-Франциско за $35 млн

Компанія Facebook підписала договір лізингової оренди на офісні приміщення в споруджуваному багатофункціональному центрі в Сан-Франциско. Інтернет-гігантові в ньому будуть належати 33 поверхи, які вміщатимуть 2-3 тис. співробітників компанії. Про це повідомило видання Business Insider.

Договір став найбільшою лізинговою угодою в Сан-Франциско за останні три роки, - зазначено в публікації. Вартість оренди склала для Facebook $861 (49,8 тис. руб.) за 1 кв. м в рік, що при площі орендованих офісів 40,5 тис. кв. м обійшлося медіакомпанії в $34,9 млн (трохи більше 2 млрд руб.), випливає з тексту статті. Першими резидентами офісів стануть розробники програми, пов'язані з фотографіями Instagram, що належить Facebook з 2012 року, повідомив Business Insider представник компанії.

Хмарочос, в якому Facebook орендував площі з правом викупу, носить назву 181 Fremont, його планується добудувати до кінця поточного року, сказано в публікації. Вежа в 70 поверхів стане найвищою на західному узбережжі США, уточнив Business Insider. Крім того, це буде єдина будівля з прямим доступом до Transbay Transit Center — великої наземно-підземної транспортної системи, яка зараз будується в місті та околицях, зазначено у статті.

Проект хмарочоса 181 Fremont Residences (Фото: 181 Fremont Residences)

Хмарочос спроектований з урахуванням високої сейсмоактивності району і зможе протистояти сильним землетрусам. Зовні висотка має міцний алюмінієвий каркас, що надає конструкції додаткову стійкість, а його рухливі зчленування будуть гасити ударні хвилі при землетрусі, привів Business Insider слова девелопера хмарочоса. Система ліфтів у 181 Fremont також розрахована на експлуатацію при землетрусі.

Візуалізація фасаду (Фото: 181 Fremont Residences)

Крім офісних приміщень, на верхніх поверхах хмарочоса розташуються 67 елітних апартаментів за ціною близько $25,7 тис. (1,48 млн руб.) за 1 кв. м, говориться в статті. Елітне житло займе останні 17 поверхів будівлі, а мешканці отримають доступ до панорамної оглядовому майданчику по периметру 52-го поверху, розповів Business Insider.

У 2015 році компанія Facebook переїхала в найбільший open space в світі в Менло-Парку. Нещодавно медіагігант оголосив про будівництво житлового кампуса для своїх співробітників у каліфорнійської Кремнієвої долині.



Категория: Недвижимость