На землях Міноборони в Люберцях побудують близько 350 тис. кв. м житла


Опубликованно 12.01.2018 05:36

На землях Міноборони в Люберцях побудують близько 350 тис. кв. м житла

Мінмайна Московської області продало права оренди на п'ять років 22 га в Люберцях, повідомляє газета «Коммерсантъ» з посиланням на сайт torgi.gov.ru і власні джерела на підмосковному ринку нерухомості. Переможцем стало ТОВ «Мегаполіс», підвищило суму першого платежу до 542 млн руб. Компанія пов'язана з девелоперської групою ПІК Сергія Гордєєва, стверджує видання. У прес-службі ПІК виданню не підтвердили дану інформацію.

Орендований ділянку за даними конкурсної документації призначений під комплексний розвиток територій з метою житлової забудови. Він знаходиться на території військової частини в Містечку Б. На ділянці можна звести близько 350 тис. кв. м житла. За словами джерела «Комерсанта», ця угода охоплює лише частину території, яка цікавить ГК ПІК в Люберцях, забудовник планує докупити ще 45 га.

Зараз в Люберцях працюють десять забудовників, найбільший обсяг новобудов припадає на компанії «Літак» і «Ніка Нерухомість», розповіла виданню керуючий партнер «Метриум груп» Марія Литинецкая. За її словами, на місто припадає близько 2% від загального обсягу пропозиції новобудов в Підмосков'ї і близько 7% всього попиту.

На кінець 2016 року земельний банк ПІК становив 12,5 млн кв. м, з них 4,6 млн кв. м групі забезпечило придбання «Мортона», наголошується в публікації. Цього обсягу вистачить, щоб при поточному темпі продажів забезпечити компанію на 6,3 року, зазначено в аналітичній записці Sberbank CIB. За оцінками аналітиків, це оптимальний розмір земельного банку, але, пишуть вони, ПІК до кінця цього року і в наступному потрібно придбати більше нових проектів. Частка Московської області в обсязі придбань буде рости: в 2018 році на неї доведеться близько 16%, а в 2019-му — майже стільки ж, скільки в Москві.



Категория: Недвижимость