Мерія назвала головних забудовників Москви 2017 року


Опубликованно 26.01.2018 00:00

Мерія назвала головних забудовників Москви 2017 року

За підсумками 2017 року найбільше нерухомості в Москві побудувала група компаній ПІК (ЖК «Варшавське шосе 141», «Бунінські луки», «Мещерський ліс» та ін) Сергія Гордєєва — на неї довелося 800,3 тис. кв. м житла та комерційних об'єктів. Про це газеті «Ведомости» розповів керівник департаменту містобудівної політики міста Сергій Льовкін. У цілому по Росії забудовник здав в експлуатацію понад 2 млн кв. м нерухомості в 2017 році, йдеться в публікації.

Друге місце в рейтингу найбільших будівельних компаній Москви зайняла належить Роману Тимохину і Віктору Лабуздко MR Group (ЖК «Філі Град — 2», «Воробйов будинок», «Савеловський Сіті»). У минулому році на неї довелося 388,1 тис. кв. м всій зданої в столиці нерухомості. На третьому місці опинилося казенне підприємство «Управління цивільного будівництва» (УГС), яка будує житло і дитячі садки для переселенців з сносимого та аварійного житла. У минулому році УГС здало в експлуатацію 379,5 тис. кв. м нерухомості, зазначають «Ведомости».

Група компаній «Абсолют» Олександра Светакова, в минулому році очолювала рейтинг найбільших забудовників Москви, в цьому році опинилася на четвертому місці. Обсяг введення нерухомості «Абсолюту», який активно забудовує Нову Москву, за 12 місяців знизився майже в 2,5 рази — з 810 тис. до 357,4 тис. кв. м, відзначає видання. У п'ятірку лідерів потрапила також група ЛСР з показником 248,8 тис. кв. м. Замикає топ-10 найбільших забудовників Москви девелоперська компанія «Піонер», на яку довелося 180,4 тис. кв. м житлової та комерційної нерухомості, говориться в публікації «Ведомостей». Всього, за даними столичної влади, у 2017 році в столиці було здано в експлуатацію 8,5 млн кв. м нерухомості, з них 3,42 млн кв. м житла.

Раніше аналітики компанії «Метриум Груп» склали рейтинг найбільших столичних забудовників житла. До трійки лідерів увійшли компанії ГК «ПІК», «Донбуд» і MR Group.



Категория: Недвижимость