Вторинні квартири в Москві подорожчали через зростання цін в ЦАО


Опубликованно 27.01.2018 00:38

Вторинні квартири в Москві подорожчали через зростання цін в ЦАО

Зростання цін на вторинне житло в Москві обумовлений подорожчанням нерухомості в Центральному адміністративному окрузі (ЦАО) столиці. Про це повідомляється в надійшов до редакції дослідженні групи компаній «Міель».

Вартість вторинних квартир в ЦАО з початку року зросла на 1,2%, а в цілому по Москві — на 1,6% (до 216,3 тис. руб. за 1 кв. м), незважаючи на негативну динаміку в інших округах, пояснили експерти «Міель».

ЦАО також збільшив свою присутність в структурі пропозиції вторинного житла, сказано в дослідженні. Порівняно з кінцем 2016 року частка ЦАО на вторинному ринку Москви збільшилася на 2,3% і тепер становить 17,3%, повідомила прес-служба компанії. Всі інші округи столиці (крім ЗАТ, який зріс на 0,6%, і СЗАО, частка якого не змінилася) зменшили свою присутність в цьому сегменті, уточнили фахівці.

Вартість вторинної нерухомості у всіх інших адміністративних округах Москви за десять місяців знизилася, підрахували аналітики. Найбільше падіння спостерігалося в Зеленоградськ (-3,6%), Північному (-2,7%) і Східному (-2,5%) адміністративних округах, вважають експерти компанії. Менше всього за десять місяців вартість вторинного житла зменшилася в Південному (в межах похибки), Південно-Західному (-0,7%) і Західному (-1%) АТ, сказано в прес-релізі.

Однією з причин подорожчання «вторинки» у центрі Москви стала програма благоустрою громадських просторів «Моя вулиця»: у кварталах, прилеглих до оновлюваним магістралях, ціни на вторинне житло зросли на 3,3%.



Категория: Недвижимость