У Москві різко зросла кількість квартир на продаж в нових будинках


Опубликованно 04.02.2018 00:40

У Москві різко зросла кількість квартир на продаж в нових будинках

З червня поточного року кількість квартир, виставлених на продаж у нових будинках на вторинному ринку Москви, зросло на 57,8%. Зростання пропозиції викликаний зростаючим припливом об'єктів із сегмента новобудов. Про це йдеться в дослідженні компанії «Інком-Нерухомість», що надійшов у редакцію.

У червні 2017 року на вторинному ринку столиці продавалося 2,2 тис. квартир, у жовтні — 3,4 тис., сказано в дослідженні.

Зараз частка об'єктів на вторинному ринку, представлених в нових будинках (введених в експлуатацію не більше трьох років тому), становить 9,8%. Різкий приплив квартир в нових будинках пояснюється тим, що громадяни, які купили житло в новобудовах з інвестиційними цілями, хочуть скоріше продати ці квартири через зниження цін на нерухомість, пояснив директор департаменту вторинного ринку «Інком-Нерухомості» Сергій Шлома.

Зміна частки квартир, виставлених на продаж в нових будинках, по відношенню до загального обсягу пропозиції на вторинному ринку житла Старої Москви

2014 рік, червень 2017 рік, червень 2017 рік, жовтень Кількість об'єктів 988 2 174 3 430 Частка по відношенню до загального обсягу пропозиції 2,3% 5,7% 9,8%

Таблиця: «Інком-Нерухомість»

Через припливу квартир в нових будинках вторинний ринок Москви буде природним чином омолоджуватися, прогнозують аналітики «Інком-Нерухомості». Попит на них буде високий, оскільки дев'ять з десяти пропонуються зараз на продаж на вторинному ринку, — квартири в застарілому житловому фонді з низькими якісними характеристиками, і покупці будуть віддавати перевагу сучасного житла в нових будинках, йдеться в дослідженні.

Найдешевша пропозиція на вторинному ринку Старої Москви, виставлене на продаж в новому будинку, — однокімнатна квартира в районі Мар'їно вартістю 3,2 млн руб. найдорожчий лот з цієї категорії — квартира в елітному будинку в районі Арбат вартістю 306,8 млн руб, зазначено в дослідженні «Інком-Нерухомості».



Категория: Недвижимость